CIRÓKÁS NAP kalandjátékokkal és vendégelőadással

   Hirös.hu 2023.05.05.

   A 10. Színházi Olimpia második eseményét május 14-én rendezik a Ciróka Bábszínházban

   Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.

   Tovább

   Yael Rasooly elvarázsolta kecskeméti közönséget

   Hirös.hu 2023. 04.14.

   Csütörtökön este egy világhírű produkcióval ünnepelhette a kecskeméti közönség a 10. Színházi Olimpiát, amelynek idén Magyarország ad otthon. Az izraeli Yael Rasooly hozta el a Cirókába Paper Cut című előadását, frenetikus sikert aratva.

   Tovább

   Izgalmas előadások érkeznek Kecskemétre a 10. Színházi Olimpián

   Hirös.hu 2023.03.21.

   Húsvéttól egészen Szent Iván éjjeléig tart a 10. Színházi Olimpia, amelynek Kecskemét is fontos helyszíne lesz. A Ciróka Bábszínházban láthatjuk majd többek között az izraeli Yael Raasoly Paper cut című előadását, amely New Yorkban is nagy sikert aratott. Hazánk 35 ország 200 társulatát fogadja majd az olimpián, 550 előadást mutatnak be mintegy 70 helyszínen. A részletekről tartottak ma sajtótájékoztatót a kecskeméti bábszínházban.

   Tovább

   A SZEMÜK SE ÁLL JÓL

   Revizor 2023.03.27.
   Kirekesztés és normalitás kérdéseit veti fel a Grimm testvérek Egyszemű, Kétszemű, Háromszemű című meséje, és a belőle készült adaptáció is, amelyet Fodor Orsolya és Oláh-Bebesi Bori készítette a Ciróka Bábszínház számára. A kettő között csak finom hangsúlyeltolódásokat figyelhetünk meg. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   DE MIÉRT MOSUNK?

   Revizor 2023.03.21.
   A kecskeméti Ciróka Bábszínház nagyszínpadán egy önkiszolgáló mosodába keveredik János vitéz, hogy a történetmondás segítségével mindenkivel megértesse, miért a legfontosabb dolog a világon a szerelem. KESZTE BÁLINT KRITIKÁJA.

    

   Tovább

   SÁNDOR VAGYOK ÉN IS

   Revizor 2022. 01. 25.
   Történelmet ír a kecskeméti Ciróka: az egyik legfontosabb vidéki bábszínház három évtizedes fennállásának első saját felnőtt előadása eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna, ha. És közben azt is megtanuljuk, hogy magyarnak lenni a legjobb dolog a világon. JÁSZAY TAMÁS KRITIKÁJA.

   Tovább

   Állatkert versekből

   2023.01.17. Revizor
   Mivel ma, a gyerekek számára kevésbé élő és nehezebben értelmezhető nyelvi forma a líra, ezért kizárólag versekből előadást készíteni meglehetősen kockázatos vállalkozás. És éppen ez az oka annak is, hogy rettentő fontos ilyen előadásokat létrehozni. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   Különleges vendég költözik a Ciróka Bábszínházba

   2022.11.13. Hirös.hu
   Decemberben újra beköltözik a Ciróka Bábszínházba a Mikulás - tette közzé a teátrum közösségi oldalán. Így a gyerekek idén is bekukkanthatnak a kuckójába, sőt, az is előfordulhat, hogy kalandba keverednek a manók miatt.

   Tovább

   Állatkerti útmutatóként szolgál a Ciróka Bábszínház új előadása

   2022.11.28. Deszkavízió
   November 26-án tartották a Ciróka Bábszínház idei évadának harmadik bemutatóját: az Állatkerti útmutató a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból készült, az előadásban az óvodások a lírával, mint műnemmel találkozhatnak, ismert szerzők (Devecseri Gábor, Romhányi József, Tamkó Sirató Károly és Tandori Dezső) népszerű gyerekversein keresztül.

   Tovább