Kínában is játszanak majd a Cirókások

   Petőfi Népe, baon.hu  2019. 09. 05.

   Erősebb vizualitás, több szerep a báboknak, kevesebb a szövegnek – megújítanák a bábszínházi műfajt a Cirókában. A kecskeméti társulat novemberben egy kínai fesztiválon is fellép.

   Tovább

   Októberben indul a kecskeméti mesegyár

   2019. 09.03. trendalelke.hu

   Szenzációs új mesékre, varázspálcákra és titkos segítőkre is számíthatunk a Ciróka Bábszínház új évadjában. Az idei szezonban régi klasszikusoknak és kortárs daraboknak egyaránt tapsolhatunk majd: a Grimm fivérek mellett olyan neves mai szerzők tűnnek fel a repertoárban, mint Beck Andrea és Dániel András. De lesz még babaelőadás, ifjúsági darab, advent idején Mikuláskuckó megújult tartalommal és természetesen a vasárnapi mesebelépő játék kalandjai sem maradnak el.

   Tovább

   A bábszínházi műfaj megújítását tűzték ki célul

   2019. 09.03. hiros.hu

   Öt új bemutatóra készül a Ciróka Bábszínház, de legendás régi előadásokat is újra műsorra tűznek majd az idei évadban. Budaörsön a Titoktündér, itt pedig A békakirály című előadás próbái kezdődnek szeptemberben – többek között erről is szó esett a teátrum keddi sajtóreggelijén.

   Tovább

   Gyermeknapon kiköltözik a bábszínház a főtérre

   hiros.hu 2019.05.26.

   Fantasztikus gyermeknapi meglepetéssel készült a Ciróka Bábszínház vasárnapra. 10 és 17 óra között hét előadással, ráadásként pedig egy bábkoncerttel várják a nézőket a Békás szökőkúthoz, ahol két színpadon is pörögnek majd a társulat produkciói. Mindemellett nem feledkeznek meg a kórházban gyógyuló kis betegekről sem, őket is megajándékozzák egy előadással gyermeknap alkalmából. A részletekről Kiszely Ágnessel, a Ciróka igazgatójával beszélgettünk.

   Tovább