A legszebb történet a barátságról

   Petőfi Népe, baon.hu  2017. november 25.

   Egy kisfiú és egy fehér oroszlánkölyök örök barátságáról szól a Ciróka Bábszínház legújabb előadása, A lepkeoroszlán, melyet szombaton 17 órakor mutatnak be. Rendezője a neves, több díjjal elismert, Írországban élő Vidovszky György, aki korábban nagy sikerrel vitte színpadra Kecskeméten a Hamupipőkét és a Lúdas Matyit is.

   Tovább

   Kecskemét arcai: Kiszely Ágnes, Kecskemét mesefelelőse

   Trendalelke 2017. nov. 15.

   "Egy nőnél különösen fontos, hogy befelé figyeljen és hallgasson az ösztöneire" - vallja Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatónője, aki hallgatott is a belső hangra: már kislányként bábokat varrt, majd a középiskola után egészen Csehszlovákiáig ment, hogy a bábszínház kulisszatitkait elsajátítsa.

   Tovább

   Turbuly Lilla: Apák, gyerekek, mostohák

   KútszéliStílus.hu  2017. október 19.

   Kecskeméti Katona József Színház: A képzelt beteg; Ciróka Bábszínház: A vadhattyú –

   A vadhattyú alkotói jobban bíztak a 6 pluszos közönségben…

   Tovább

   Két kutya és egy nyúl debütál a Cirókában

   Hiros.hu 2017. 10.17.

   A Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban készült a Ciróka Bábszínház Ebcsont és nyúlcipő című előadása, amelyet október 19-től láthat majd a kecskeméti közönség. A nézők egy jól nevelt kutyus és egy elkényeztetett nyúl történetét ismerhetik meg, de egy igazi kutyussal is találkozhatnak a gyerekek a produkció végén.

   Tovább

   Andersen meséje a Cirókában

   2017.10.07. Hírös.hu

   Szombaton délután nagy sikerrel mutatták be az évad első darabját a Ciróka Bábszínház. Andersen meséje, A vadhattyú az odaadásról, az önfeláldozásról és az ok nélküli kirekesztésről mesél a gyerekeknek.

   Tovább

   Interjú Fülöp Jocival: Úgy érzem, több vagyok most, mint mielőtt bábszínész lettem.

   2017.10.05. Kecskemet.imamai.hu

   Hogy milyen lehet egy bábszínész élete? Természetesen csupa móka, derű és kacagás, na meg persze sok munka és egy életre való kötődés a gyermeki lelkekhez. Fülöp Jocival, a kecskeméti Ciróka Bábszínház bábszínészével beszélgettünk, aki hamarosan négygyermekes édesapa lesz. Joci missziója „értéket találni, megtalálni a gyermekek nyelvét, a báb, mint kifejezőeszköz sokszínű lehetőségeit kihasználva. Úgy érzem, több vagyok most, mint mielőtt bábszínész lettem.”

   Tovább