Indul a nyomozás a kecskeméti Mikuláskuckónál

   baon.hu 2020.12.12.

   Bár a jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint a Ciróka Bábszínház kapui is zárva vannak, a teátrum gondoskodott arról, hogy a rajongóknak ne kelljen lemondaniuk a várva várt Mikuláskuckóról, nemrég ugyanis a főtérre költözött, és december végéig ott várja látogatóit.

   Tovább

   Karácsonyi meglepetés a Cirókától

   hiros.hu 2020.12.04.

   Nem hagyja karácsonyi hangulat nélkül a kecskemétieket a Ciróka Bábszínház az önkormányzat felkérésére. Mikulás kuckó, szán és különféle bábok várják a családokat, legfőképpen a gyerekeket a főtér Tér a Térben területén.

   Tovább

   Online nézhetjük meg a Titoktündért a Ciróka jóvoltából

   hiros.hu 2020.11.28.

   Vasárnap egy ajándék előadással ér véget a Ciróka Bábszínházban az Európai Hulladékcsökkentési Hét. 10.30-kor online nézhetjük meg A titoktündér című előadást, amelyhez kapcsolódva a szerző, Beck Andrea is készül egy kis meglepetéssel.  

   Tovább

   3 szín; 3 színész; 3 zenész

   hiros.hu 2020. 11. 27.

   Második koronavírus-járvány alatti premierjét tartotta meg a Ciróka Bábszínház. A házi bemutatón a PIROS-SÁRGA-KÉK című előadást láthatta a közönség.

   Tovább

   Elkészült a kecskeméti Cirókások új darabja

   baon.hu 2020.11.30.

   Elkészült a Ciróka Bábszínház új darabja, a Piros? Sárga! Kék. című előadás, melyet most sajnos csak házi­bemutatóval ünnepelhetett meg a társulat, de szeretnék, ha mielőbb műsorra tűzhetnék.                                     

   Tovább

   Hulladékcsökkentési Hét a Cirókában

   2020.11.20. hiros.hu 

   Egy héten keresztül hasznos tippekkel, kisvideókkal és meglepetésekkel lepi meg nézőit a Ciróka Bábszínház. A társulat idén csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójához. A járványhelyzetre tekintettel online módon mutatják be a színészek, hogyan élnek környezettudatos életet a mindennapokban. A kisfilmeket szombattól láthatja a közönség, a jövő hét végén pedig egy titokról is lerántják a leplet.

   Tovább

   Mesés hulladékcsökkentés a Cirókával

   hiros.hu 2020. 11.18.

   A Ciróka Bábszínház társulata csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek keretében november 21. és 29. között naponta egy-egy új „akcióval” jelentkeznek.

   Tovább

   Tovább folytatódik a munka a kecskeméti Cirókában

   2020.11.16. baon.hu 

   Bár számítottak rá, hogy megint be kell zárniuk a kapu­kat, mégis nagyon elkeseredtek a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulatának tagjai az újabb korlátozás miatt. Terveik mindenesetre vannak, és bizakodnak, hogy a tavaszi bemutatókat már megtarthatják.                                     

   Tovább

   Mikszáth egyik legelgondolkodtatóbb műve a Cirókában!

   Trendalelke.hu 2020. 10. 29.

   Újra visszatér a Ciróka Bábszínházba a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann. A fekete kakas c. lélekemelő történetet olyan hitelesen meséli el, hogy színpadi jelenlétével szinte letaglózza a nézőket. A novella összes szereplőjét megannyi báb, maszk mögé rejtőzve egy személyben kelti életre, Mikszáth egyik legmélyebben elgondolkodtató művében. Egocentrikus világban élünk, így súlya van az olyan alapvető emberi értéknek, mint a jóság. De vajon őrültség-e önpusztító módon akár teljes magunkat is odaadnunk, ha a másiknak szüksége van rá?

   Tovább

   Pestiek a Budai utczában: Katartikus előadással folytatódik a felnőtt sorozat

   hiros.hu 2020.10.27.

   Őrültség-e önpusztító módon akár teljes magunkat is odaadnunk, ha a másiknak szüksége van rá? Egocentrikus világunkban furcsának tűnik a kérdés, amit Mikszáth Kálmán A fekete kakas című misztikus novellája feszeget. A megrendítő erejű történetet most Fabók Mancsi egyszemélyes színháza hozza el Kecskemétre a Ciróka Bábszínház felnőtt sorozata keretében november 5-én, csütörtökön.

   Tovább

   Petri van, volt, lesz

   hiros.hu 2020. 10.18.
   Petri György költői életművét bemutató előadással folytatta a Pestiek a Budai utcában című felnőtt előadássorozatát a Ciróka Bábszínház. A közönség a Kezdhetek folytatódni című produkciót láthatta, a Radnóti színház művészeinek előadásában. Az örökérvényű Petri-verseket Pál András és Rozs Tamás adta elő felejthetetlen színészi és zenei játékkal. Az előadás 2018-ban elnyerte a MOST Fesztivál legjobb monodrámának járó díját.

   Tovább