Komor Úr sorsfordító utazásra megy az égigérő lifttel

   baon.hu 2020.02.14.

   Komor Úr soha nem mosolyog, sőt, megrögzötten üldözi a nevetéseket. Ám egy nap különleges utazásra indul, ami örökre megváltoztatja az életét. Az égig érő liftet – Somogyi Tamás rendezését – szombaton mutatja be a Ciróka Bábszínház.

   Tovább

   A monumentális díszletektől a mini színházig

   2020.02.05. hiros.hu

   Lázas munka folyik ezekben a napokban a Ciróka Bábszínház műhelyében. Az utolsó simításokat végzik a bábokon és a díszleteken a társulat legújabb előadásának bemutatójához. Az égigérő lift című darab, amit február 15-én mutatnak be, monumentális kellékeket vonultat fel. Közben pedig egész februárban járják a megye iskoláit Az aranyszőrű bárány című előadás mini színházával.

   Tovább

   Hatvan iskolába mennek el a cirókások két hónap alatt

   baon.hu, Petőfi Népe 2020. január 26.

   A Ciróka Bábszínház is részt vesz a Lázár Ervin-programban. A teátrum két bábszínésze, Apró Ernő és Fülöp József januárban és február­ban összesen 61 iskolában több mint kétezer elsősnek játssza el Az aranyszőrű bárány című előadást; van, hogy egy nap négyszer lépnek közönség elé.

   Tovább

   A maszknélküli - kritika a Hamletről

   2019. 12. 19 deszkavizio.hu, Malik Andrea írása

   Sokféle módon feldolgozták már Shakespeare egyik legismertebb drámáját. A Hamlet révén politikai mechanizmusokról, emberi fanatizmusról, anya-fiú kapcsolatról, a színház jelentőségéről is el lehet gondolkodni. Ugyanakkor mi kerekedik ki a történetből, ha Hamletről mint egy összezavarodott, fejlődésben lévő kamaszról elmélkedünk, akinek az életében – a biológiai fejlődésen túl –  annyi változás történt, hogy egyszerűen nem tud lépést tartani önmagával és az érzelmeivel?

   Tovább

   Vöröskeresztes karácsony a Cirókában

   hiros.hu 2019. dec. 3.

   120 nehézsorsú kisgyerek kapott élmény- és kézzelfogható ajándékot kedden délelőtt a Vöröskereszt és a Ciróka közös adventi ünnepségén. Az ovisok és kisiskolások Kecskemétről, Ágasegyházáról, Lakitelekről és Tiszabögről érkeztek, sokan először jártak a bábszínházban.

   Tovább

   Vöröskeresztes Mikulás járt a Ciróka Bábszínházban

   baon.hu 2019. dec. 3.
   Kedden – már nyolcadik alkalommal – újra a kecskeméti Ciróka Bábszínház adott otthont a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete karácsonyi rendezvényének, amelyre ezúttal is 120 nehéz körülmények között élő gyermek kapott meghívást a kecskeméti Tündérkert óvodából, valamint hat kecskeméti, valamint a tiszabögi, lakiteleki, kerekegyházi és ágasegyházi általános iskolából.

   Tovább

   CIRÓKA – Mese elfogadásról és elmúlásról

   2019. 11.28.
    

   A 2011-es Gabi és a repülő nagypapa című sikerelőadást a Ciróka eredeti szereposztással állítja ismét színpadra. Kuthy Ágnes, a darab rendezője, egyik legfontosabb rendezéseként említi a Gabit, amely örökérvényű témája alapvető morális értékrendet mutat a gyerekeknek.

   Kuthy Ágnest Vágsélei Csilla Sára kérdezte

   Tovább