A maszknélküli - kritika a Hamletről

   2019. 12. 19 deszkavizio.hu, Malik Andrea írása

   Sokféle módon feldolgozták már Shakespeare egyik legismertebb drámáját. A Hamlet révén politikai mechanizmusokról, emberi fanatizmusról, anya-fiú kapcsolatról, a színház jelentőségéről is el lehet gondolkodni. Ugyanakkor mi kerekedik ki a történetből, ha Hamletről mint egy összezavarodott, fejlődésben lévő kamaszról elmélkedünk, akinek az életében – a biológiai fejlődésen túl –  annyi változás történt, hogy egyszerűen nem tud lépést tartani önmagával és az érzelmeivel?

   Tovább

   Vöröskeresztes karácsony a Cirókában

   hiros.hu 2019. dec. 3.

   120 nehézsorsú kisgyerek kapott élmény- és kézzelfogható ajándékot kedden délelőtt a Vöröskereszt és a Ciróka közös adventi ünnepségén. Az ovisok és kisiskolások Kecskemétről, Ágasegyházáról, Lakitelekről és Tiszabögről érkeztek, sokan először jártak a bábszínházban.

   Tovább

   Vöröskeresztes Mikulás járt a Ciróka Bábszínházban

   baon.hu 2019. dec. 3.
   Kedden – már nyolcadik alkalommal – újra a kecskeméti Ciróka Bábszínház adott otthont a Magyar Vöröskereszt megyei szervezete karácsonyi rendezvényének, amelyre ezúttal is 120 nehéz körülmények között élő gyermek kapott meghívást a kecskeméti Tündérkert óvodából, valamint hat kecskeméti, valamint a tiszabögi, lakiteleki, kerekegyházi és ágasegyházi általános iskolából.

   Tovább

   CIRÓKA – Mese elfogadásról és elmúlásról

   2019. 11.28.
    

   A 2011-es Gabi és a repülő nagypapa című sikerelőadást a Ciróka eredeti szereposztással állítja ismét színpadra. Kuthy Ágnes, a darab rendezője, egyik legfontosabb rendezéseként említi a Gabit, amely örökérvényű témája alapvető morális értékrendet mutat a gyerekeknek.

   Kuthy Ágnest Vágsélei Csilla Sára kérdezte

   Tovább

   Kínában, nemzetközi bábfesztiválon turnézik a Ciróka

   2019. 11.27. Petőfi Népe, baon.hu

   A Ciróka Bábszínház – Magyarországról egyedüliként – meghívást kapott a kínai Quanzhou-i Nemzetközi Bábfesztiválra. A Hogyan fogjunk csillagot című darabot mutatják be négyszer.                                    

   Tovább

   Kinába indult turnézni a Ciróka

   hiros.hu 2019. 11.21.

   A Ciróka Bábszínház – Magyarországról egyedüliként – meghívást kapott a kínai Quanzhou-i Nemzetközi Bábfesztiválra, amely a 4. Tengeri Selyemút Nemzetközi Fesztivál részeként kerül megrendezésre Quanzhou városában november 22. és 27. között.

   Tovább

   A Ciróka igazgatója volt a tegnapi Kiemelő vendége

   hiros.hu 2019. 11.05.

   Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatója volt a vendége tegnap este a Kecskeméti Televízió Kiemelő című műsorának. Az idei évad eddigi és várható új előadásairól, illetve a kínai Selyemút fesztiválon való vendégszereplésről is kérdezte őt Szabó Anita műsorvezető.

   Tovább