"Shakespeare végig itt volt velünk a próbákon"

   hiros.hu 2019. 04.30.

   Hamlet, avagy királyfidráma a Cirókában
   Rendhagyó Hamlet előadással készül a Ciróka Bábszínház. Legújabb ifjúsági-felnőtt előadásukban Hamlet királyfi szemén át láthatjuk a felnőtté válás problémáit. Előadásuk William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, amely Hamlet bizalmatlanná vált szemszögén keresztül meséli el a történetet. A próbákról és a témaválasztásról Ivanics Tamással, a darab rendezőjével, valamint Tóth Mátyás és Dénes Emőke színészekkel beszélgettünk.

   Tovább

   vARÁZSLATOS KALANDOK A CIRÓKA bÁBSZÍNHÁZBAN

   HIROS.HU 2019. 04. 28.

   Varázslatos kalandokkal ért véget a Ciróka Bábszínház vasárnapi Mesébelépő játéka ma délelőtt. Az évad előadásaihoz kapcsolódóan játékokra várták a gyerekeket, majd kiderült az is, kik gyűjtötték össze a nyolc varázsigét a vasárnapi előadásokon való részvételükkel. A leghűségesebb kis nézőkre idén különleges meglepetés várt.

   Tovább

   A bogaras öregúr és izgága kiscicája a Ciróka színpadán

   baon.hu 2016. 03. 16.

   Sven Nordqvist svéd gyerekkönyvíró népszerű meséjét, a magának való, szétszórt, de aranyszívű öregúr, Pettson és beszélő kismacskája, az eleven, bajkeverő Findusz történeteit viszi színre a Ciróka Bábszínház társulata, Widder Kristóf koreográfus rende­zésében. A premiert szombaton tartják.

    

   Tovább

   Pettson és Findusz beköltözött a bábszínházba

   hiros.hu 2019. 03. 17.

   Új bemutatóval készült a Ciróka Bábszínház a hosszú hétvégére.  Március 16-án délután mutatták be a Pettson és Findusz, a váratlan vendég című előadást a nagyteremben. Sven Nordqvist népszerű meséit Widder Kristóf, rendező-koreográfus vitte bábszínpadra.

   Tovább

   Pettson és Findusz a Cirókában

   hiros.hu 2019. 03. 14.

   Sven Nordqvist népszerű meséinek kedves párosával, Pettsonnal és Findusszal találkozhatnak a gyerekek a Ciróka Bábszínházban. A kissé bogaras ezermester és szeleburdi macskájának kalandjait Widder Kristóf rendezte bábszínpadra, és március 16-án mutatják be a nagyteremben. Az előadásról a szereplőkkel beszélgettünk a próbák szünetében.

   Tovább

   Eddmegleves: belekóstoltunk a Ciróka új előadásába

   hiros.hu 2019.02.13. Pásztor Andrea

   Szombaton délután mutatták be Ciróka egyik óvodásoknak szóló, új előadását a kisteremben. Kolozsi Angéla Eddmegleves című meséjét Jankovics Péter vitte bábszínpadra, mégpedig úgy, hogy nem tudtuk megállni, hogy ne írjunk róla kritikát.

   Tovább