A János vitézt is láthatjuk az idei évadban a Cirókában

   2021.09.13. hiros.hu

   Bábelőadással nyit és egy felnőtteknek szóló produkcióval zárja az idei évadot a Ciróka Bábszínház, amely hivatalossá válásának 35. évfordulóját ünnepli októberben. Hat új előadást is láthatunk a jubileumi évadban. A részletekről Kiszely Ágnes igazgatót kérdeztük.

   Tovább

   Elkezdődött az évad a Cirókában

   hiros.hu 2021. 08. 24.

   Augusztus 23-án délelőtt tartotta évadnyitó társulati ülését a Ciróka Bábszínház, délután pedig már színházi nevelési workshoppal folytatódott a munka.

   Tovább

   Közel hetven színdarabban keltette életre a bábokat

   Petőfi Népe 2021.07.14. baon.hu 2021.07.20.

   Hatvannyolc színdarab, több ezer fellépés és megszámlálhatatlanul sok élmény – nem csoda, hogy nehéz szívvel köszönt el a kecskeméti Ciróka Bábszínháztól a most 75 éves Apró Ernő, de úgy érezte, itt az ideje, szeretne többet kertészkedni, utazni. Persze, ha szükség lesz rá a színpadon, szívesen be fog ugrani egy-egy szerepre.

   Tovább

   Az Állatfarmot viszi színpadra a Ciróka Bábszínház társulata

   2021. 05. 29. baon.hu

   Premier és vendégelőadás is lesz vasárnap, azaz gyereknapon a kecskeméti Ciróka Bábszínházban: délelőtt bábtáncoltatás furulya­szóra Keresztes Nagy Árpád előadásában, délután pedig az Állatfarmot mutatják be középiskolásoknak, Orwell azonos című regénye alapján.

   Tovább

   Gyereknapi premier a Cirókában

   2021. 05.31. hiros.hu 
   Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című vendégelőadásával várta a kicsiket a Ciróka Bábszínház vasárnap délelőtt. Gyereknap alkalmából az előadás előtt és után is meglepetés várta a legkisebbeket. Délután pedig a nagyobbaknak is tartogatott valamit a társulat. Akkor mutatták be legújabb osztálytermi előadásukat, az Állatfarmot.

   Tovább

   Vitéz Lászlóval nyit a Ciróka sárkányos udvara

   2021. 05.03. hiros.hu 

   Fél év kényszerszünet után májusban újra találkozhat közönségével a Ciróka Bábszínház társulata – adták hírül Facebook oldalukon. Egyelőre csak az udvaron tartanak előadásokat, a felnőtt nézők pedig ne felejtsék otthon védettségi igazolványukat.

   Tovább

   Megkezdődtek az Állatfarm próbái a Cirókában – VIDEÓVAL

   hiros.hu 2021. 03.10.

   George Orwell egyik klasszikusát, az Állatfarmot viszi színre a Ciróka Bábszínház. Az osztálytermi előadások új darabjának próbái már elkezdődtek. A tervek szerint március végén mutatják majd be a hatalomról, egyenlőségről, korrupcióról és a manipulációról szóló regény feldolgozását. A pandémia miatti lezárások azonban kisebb szünetre kényszerítik az alkotókat.

   Tovább

   Orwell Állatfarmját viszi színre a Ciróka

   hiros.hu 2021. 03.04.

   Bár jelenleg a Ciróka középiskolásoknak szóló osztálytermi előadásai is szünetelnek, az évad repertoárjának összeállításakor ezúttal is gondoltak az ifjúsági korosztályra. George Orwell: Állatfarm c. kisregénye lesz a kiindulópontja új, drámapedagógiai foglalkozással egybekötött osztálytermi előadásuknak, amelynek próbái március 1-jén kezdődtek.

   Tovább