Mesét ajándékba!

   November 26-án karácsonyi ajándékgyűjtés kezdődött bábszínházunkban. 

   Várjuk mindazokat, akik velünk együtt azt szeretnék, hogy idén karácsonykor egyetlen gyerek se maradjon ajándék nélkül!  Mi adunk hozzá egy dobozt, és arra kérjük az adományozókat, hogy az ajándékok mellé kedvenc meséjüket is tegyék bele!  A megtöltött dobozokat december 17. vasárnapig várjuk vissza, a Ciróka Bábszínház előcsarnokában található gyűjtőhelyre.
   Kérjük, hogy a dobozra feltétlenül írják rá, hogy milyen életkorú gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak készült a csomag!

   A 2014-ben elindult Karácsonyi Cipősdoboz ajándékgyűjtő akció minden évben több ezer rászoruló család és gyermek karácsonyát teszi varázslatossá.
   A Ciróka Bábszínház ebben az évben először csatlakozott a projekthez.

   Tovább

   Mikuláskuckó

   Hurrá! Újra hozzánk költözött a MIKULÁS!  

   Magyarországi barátai közül a Mikulás ismét bábszínházunkat választotta lakhelyéül.

   Kérésünkre megengedte, hogy napközben, míg a gyerekeket látogatja, megnézhessétek a szobáját.
   Gyertek és kukucskáljatok be a Mikulás kuckójába!

   A látogatókat 2017. december 1. és december 21. között, előre egyeztetett időpontban várjuk.
   Bejelentkezés a 76.482 217-es telefonszámon

   Tovább

   Egyszeri királyfi

   Fabók Mancsi Bábszínháza vendégelőadását január 3-tól láthatják nézőink!

   Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa?

   Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el.... 
   Népmesék felhasználásával írta, rendezte és játssza: Fabók Mariann

   Tovább

   Tessék engem megmenteni!

   A debreceni Vojtina Bábszínház vendégjátéka - 2018. január 21. vasárnap, 10.30 óra

   „Egyszer volt, hol nem volt...” - kezdhetnék így is a mesét, mert ebben a történetben is vannak királylányok, hercegek, sőt még egy szörny is, (akit persze elvarázsoltak és alig várja, hogy valaki feloldja a varázslatot) …mégsem úgy történnek itt a dolgok, ahogyan egy szokásos „egyszer volt, hol nem volt” mesében lenni szokott. Persze a végén itt is minden jóra fordul, de addig mókás, váratlan, és tanulságos kalandokba keverednek hőseink, és már sok mindent másképp gondolnak, mint amikor elindultak.

    

   Tovább

   Új bemutató: A lepkeoroszlán

   Michael Morpurgo azonos című gyermekregényéből készülő előadásunk, A lepkeoroszlán, november 25-én 17 órai kezdettel kerül bemutatásra a bábszínház nagytermében. A történet színpadi változatát Kolozsi Angéla írta.

   Tovább

   Ebcsont és nyúlcipő

   Október közepétől láthatják nézőink a Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban létrehozott Ebcsont és nyúlcipő című előadásunkat.
   Egy pici garzonlakásban kettesben marad egy jólnevelt kutya és egy elkényeztetett nyúl. Lehetetlennek tűnik, hogy bármiben is egyetértsenek, így aztán nem csoda, hogy a lakás rövidesen csatatérré változik...

   Tovább