Ciróka bábszínház

Újra dupla bemutatóra készülünk

Két óvodásoknak szóló előadás próbái kezdődtek el január elején bábszínházunkban.
Babaróka nagyszínpadon, Ellinger Edina rendezésében kerül bemutatásra, míg az Eddmeglevest Jankovics Péter viszi színre a bábszínház kistermében. Minkét produkció bemutatója február 9-én lesz.

Ellinger Edina rendező első alkalommal dolgozik együtt a társulattal. A Babaróka történetét Kiss Judit Ágnes kortárs szerző meséiből válogatta össze, amelyeket maga a szerző adaptált bábszínpadra.  A darab egy rókacsalád hétköznapi kalandjait, mindennapi örömeit és problémáit meséli el gyerek és felnőtt szemmel. Az előadás látványvilágát Bartal Kiss Rita álmodta meg, zeneszerző Tallér Zsófia.  Játsszák: Krucsó Júlia Rita, Lendváczki Zoltán, Nyirkó Krisztina és Szörényi Júlia.

Az Eddmegleves rendezője, Jankovics Péter, színészként az előző évadban már bemutatkozott a Cirókában.  A nagy sikerrel futott humoros előadás, a Max és Móric egyik rosszcsontját játszotta. Ezúttal Kolozsi Angéla meséjét állítja színpadra, valamint zeneszerzőként is jegyzi a darabot. Az előadás további alkotói Dobák Lívia dramaturg és Mátravölgyi Ákos tervező. Játsszák: Dénes Emőke és Fülöp József.