Ciróka bábszínház

Gyereknap - Ciróka Mesekert a Békás szökőkútnál

Látogass el mesékkel teli kertünkbe, 2022. május 29-én vasárnap, 10-18 óráig!
Nyolc izgalmas előadás králykisasszonyokkal, sárkányölő vitézekkel, Paprika Jancsival és Vitéz Lászlóval, Furmányos Ormányossal, juhászokkal és báránykákkal, bűvészekkel, bohócokkal, zenészekkel...
S ha ez mind nem lenne elég, 10-18 óráig a Tekergőtér ügyessségi játékai és Paprika Jancsi csúzlizdája is várja majd a játszani, kikapcsolódni vágyókat.
Részletes programért klikk a Tovább gombra!

Tovább


Önkénteseket keresünk!

Önkéntes segítőket keres a Ciróka, a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozójának előkészületeihez és lebonyolításához, 2022. június 9-16. között. 
Remek előadások, izgalmas kulisszatitkok, koncertek és szabadtéri programok részesei, közreműködői lehetnek a jelentkezők. A közösségi szolgálatukat teljesítő diákokat is várjuk!

Jelentkezés 2022. május 20-ig emailben– pár mondatos bemutatkozással együtt – a bodor.eva@ciroka.hu címre.
Személyes találkozásra és a feladatok egyeztetésére május 23-27 között kerül sor.
Minden érdeklődőt szeretettel vár a Ciróka csapata!

Tovább


Ágoston, avagy egér a felhők között

A Ziránó Színház vendégelőadása a Cirókás Napon, 2022. május 15-én, 11.00 órakor.

Kalandos történet egy repülő egérről…
Ki ne álmodozott volna már a repülésről? Milyen lehet a felhők között suhanni? Nem könnyű ez a feladat, különösen akkor nem, ha az álmodozó illető egy kisegér. Egér a levegőben! Lehetséges ez egyáltalán? Ha valaki elég kitartó, és nem adja fel az álmait, akkor elrugaszkodhat a földtől, és megpillanthatja fentről a mi kicsi, de csodálatos világunkat...
 

Tovább


Hamarosan véget ér Vasárnapi Mesébelépő játékunk

Május 15-én a Cirókás Napon ismét kihirdetésre kerül a következő évad tiszteletbeli társulati tagja, aki az évad során legtöbb vasárnapot velünk töltötte. 
Addig azonban még két alkalommal lehet matricát gyűjteni!  Akinek még nem gyűlt össze a 8 szereplő a gyűjtőfüzetében, április 24-én és május 8-án még kiegészítheti gyűjteményét, és vendégünk lehet a meglepetésekkel teli Cirókás Napon.
 

Tovább


Vas Laci - a debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 12-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. 

 

Tovább


Pán Péter - a Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 13-án, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

Minden gyerek felnő egyszer, kivéve egyet. Ő Pán Péter, aki hétnapos korában kirepült az ablakon át, és megszökött az emberi létből, hogy soha ne kelljen felnőnie. Péter, a szökése óta Sohaország szigetén él, ahol minden nap lélegzetelállító kalandokban van része. Egy valami viszont borzasztóan hiányzik neki: az anyukája. De ezt persze soha nem árulná el senkinek.

Tovább


Emma csöndje - a budapesti Kolibri Színház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Katona József Nemzeti Színházban, 2022. június 13-án, 19.00 órai kezdettel.  Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

 hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén.

Tovább


A dzsungel könyve - a győri Vaskakas Bábszínház vendégelőadása

A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 14-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 5 éven felülieknek ajánljuk!

Maugli, az emberkölyök, amióta az eszét tudja, a dzsungelben él. Bagira, a feketepárduc és Balú, a barnamedve, Maugli tanítómesterei farkasnak nevelték. Ám egy nap rádöbben, hogy ő más, mint a többi farkas, más, mint a dzsungel összes többi teremtménye. Nyomozásba kezd, hogy megtudjon egyet s mást a származásáról.

Tovább


Lenni vagy nem - az évad utolsó felnőtt előadása

Pestiek a Budai utczában sorozatunk utolsó vendégelőadását áprlis 11-én 19.00 órakor láthatják nézőink. 
A  KV Társulat , a Maszk Egyesület és az E - Mancik Színházi Manufaktúra közös produkciója. 18+

O. Horváth Sára Lenni vagy nem című drámája a gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő problémák sokféleségével foglalkozik. Helyszín: a mai Magyarország.
A szereplők társadalmi háttere, élethelyzete és életkora nagyon különböző...A felmerülő történetek annyira maiak és személyesek, hogy a néző azt érezheti, a színpadon álló nyolc ember közül bármelyik lehetne ő maga is... 
NÉZZE MEG AJÁNLÓNKAT!

Tovább


Tervelfogadást tartottunk

Az évad utolsó produkciójának munkáit kezdtük meg március 22-én.
A BARGUZIN- lehullt csillag fénye –című ifjúsági-felnőtt darabot Fábián Péter állítja színpadra.
Az előadást június elején mutatja be társulatunk.

Tovább


Krisztus urunk és a furulya

 Keresztes Nagy Árpád népszerű vendégelődása ismét a Cirókában- Április 3. 9.30 óra Nagyterem
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! Előadásunkat 55 percben elsősorban óvodás és kis iskolás közönségünknek ajánljuk… bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja Keresztes Nagy Árpád.

Tovább


A KIS BOSZORKÁNY

Március 27. vasárnap, 10.30 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 4 éven felülieknek

A szegedi Boszorkánysziget egy boszorkánylegendáktól átitatott helye Szeged városának. Mesénkben itt tartják minden évben a boszorkányok a Boszorkányszombatot, nagy tánccal, mulatsággal. És ide vágyik főhősünk, a 127 éves kis boszorkány is…
Varázslatokkal teli előadásunkat óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!

Tovább


Március 21. Bábszínházi Világnap

A Bábszínházi Világnapot 2003 óta, március 21-én ünneplik a bábosok világszerte.
Társulatunk izgalmas vendégelőadásokkal szeretné valamennyi korosztály számára emlékezetessé tenni a bábosok határtalan ünnepét.
A Világnap előeseményeként, március 20-án vasárnap, 9.30 és 11.00 órakor a legkisebbek, vagyis a 4 éven aluliak  Rókus mókussal kalandozhatnak a bábszínház kistermében, míg a nagyobbak a 10.30 órakor kezdődő, A háromágú tölgyfa tündére előadást izgulhatják végig nagytermünkben.
Március 21-én 10.00 órakor Vitéz László szórakoztatja majd a gyerekeket, felnőtt nézőink pedig 19.00 órakor A fekete kakas lélekemelő történetét láthatják újra, Fabók Mariann lenyűgöző előadásában.

Tovább


Bábszínházi Világnap - A fekete kakas

A Bábszínházi Világnapon olyan lenyűgöző vendégelőadással várjuk nézőinket, amely már több alkalommal megtöltötte a nézőteret színházunkban. 
Mikszáth Kálmán azonos című elbeszéléséből készült A fekete kakas című produkcióval tér vissza hozzánk  a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann.
A március 21-én 19.00 órakor kezdődő előadást 14 éves kortól ajánljuk!
 

Tovább


RÓKUS MÓKUS - Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel!

Március 20. vasárnap, 9.30 és 11.00 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 1 éves kortól

Él Szegeden egy mókus. Huncut, fürge, bujkálós. Kalandozni, énekelni, érzelmeket kifejezni nem rest.

Makkos mókus fönn a fán.
Mi a bajod kiskomám?
Hej, egyedem, begyedem,
tanakodom mit egyem.

Tovább