Ciróka bábszínház

Pettson és Findusz - A váratlan vendég

Következő produkciónkat Sven Nordqvisk svéd író és illusztrátor világszerte ismert, népszerű mesesorozata ihlette.

Melyik szülő (és gyerek) ne szeretné rajongással a Pettson és Findusz történeteket? Nem csak azért, mert a svédországi farmon mindig történik valami vicces, hanem azért is, mert felnőttként újra átélhető az elveszett gyerekkor, gyerekként pedig megismerhetjük magunkat és a felnőtteket.

Pettson, kissé bogaras barkácsoló mester, nehéz a megszokott magányából és életviteléből kimozdítani, de amikor borsókonzerv helyett kiscicát kap ajándékba, megváltozik az élete...

Bemutató: 2019. március 16.

Ajánlott életkor: 6 éves kortól

Tovább


Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi

Az egri Harlekin Bábszínház vendégelőadása - 2019. március 17. 10.30 óra

Tündérszép Ilona és Árgyélus királyfi történetét már sokféleképpen megírták. A tündér és az ifjú királyfi szerelme ősidők óta foglalkoztatja az emberiség képzeletét. Egymásé lehet–e a tündér lány és a földi ember? Nem könnyű ez az út, tele van buktatókkal, kétségbeeséssel, de humorral és szeretettel is. Az igaz szerelemért meg kell küzdeni, mint mindig, de ha a két fiatal egymásnak teremtődött, akkor semmi sem lehetetlen…

Tovább


Hurka Gyurka

A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása - 2019. március 24. 10.30 óra

Hogy a szegénységet vagy a sötétséget nehezebb legyőzni, tudja a fene.
Hősünk Hurka Gyurka se' teketóriázik sokat, hogy a kérdést eldöntse: csak nekivág, hogy mindkettőt legyőzze, és hogy a célját elérje, még a Hétfejű Sárkánytól sem riad vissza. Közben semmi mást nem akar, mint hogy ne csúfolják a neve miatt, és hogy mindig legyen mit ennie. Hurkára vágyik, jó sokra, mer' az a kedvence. Vajon sikerrel jár?
Mesénkből kiderül. De annyi biztos, hogy ha valami máshogy nem lehet, akkor az úgy lesz, ahogy annak lennie köll!
Ajánlott életkor: 4 éves kortól

Tovább


Rumcájsz

A szombathelyi Mesebolt bábszínház vendégelőadása - 2019. március 31. 10.30 óra

Rumcájszt, a becsületes jičini cipészmestert, a gróf úr lábának megsértése miatt száműzik a Rejtekadó-erdőbe. Zsiványöltözetben, csálé kalappal a fején, övében pisztollyal beköltözik egy barlangba. A Rejtek-adó erdő lakói:a forrástündér, az állatok és a fák, bokrok befogadják és táplálják a segítőkész útonállót.
Feleségül veszi a talpra esett és szorgalmas Mankát, gyermekük is születik, Csibészke. Vajon sikerül csínytevéseikkel, kalandjaikkal, egymást támogatva rendet teremteni a gonosz banyával szövetkező, kivagyi, ostoba gróf és felesége által feje tetejére állított világban?

Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Tovább


A titokzatos jóbarát

… avagy, a Rejtélyes Hippopotámusz.

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégelőadása - február 10. 10.30 óra Nagyterem

Egy kedves és kalandos történet a barátságról.
Ottó, a kisoroszlán keresi igazi barátját Afrika egyik kies vidékén. Dr. Zsiráf Zsupán tanácsára útnak indul, hogy megkeresse a lexikonból kiválasztott Hippopotámuszt. Kísérőül szegődik játszótársa, Virgil, a víziló.
És akikkel próbálkoznak: Lajhár Lambert, Nyúl Nyám, Páva Politúr, Orrszarvú Oszkár és Maki Mimi. Folyvást a nyomukban kúszik a nagyon éhes Kígyó Kármen. Vajon megtalálják a Hippopotámuszt?
Gyertek el és nézzétek meg!

Az előadás 4 éves kortól ajánlott!

Tovább


Címzett: Anyegin

Novembertől ismét repertoáron lesz a 2013 őszén bemutatott Címzett: Anyegin című tantermi produkciónk.
A Nemzeti kulturális Alaptól elnyert támogatásnak köszönhetően, ebben az évadban 12 középiskolai osztály vehet részt kedvezményesen a drámapedagógiai foglalkozással egybekötött előadáson.

Tovább


Újra dupla bemutatóra készülünk

Február 9-én két új produkció bemutatójára várjuk vendégeinket!

A Babaróka nagyszínpadon, Ellinger Edina rendezésében kerül bemutatásra, míg az Eddmeglevest Jankovics Péter viszi színre a bábszínház kistermében. 

Tovább