Ciróka bábszínház

Muzsikál az erdő

A népszerű rendezvénysorozat 2019-ben a 16. alkalommal kerül megrendezésre.
Idén 3 térségben  „Muzsikál az erdő”, amelyek közül két helyszínen bábszínházunk is vendégszerepel a Medve-ének című előadással. 
Május 25-én 14 órakor a Holt-Tisza parton, Lakitelek – Tőserdőn, június 29-én 14 órakor pedig  a Mátrai Művészeti Napok programsorozat keretében. 

Tovább


Piroska és a farkas - Majoros Ági Bábszínháza

Vendégelőadás bemutatójának helyszíne lesz bábszínházunk június 26-án.
Piroska és a farkas történetét Majoros Ági előadásában nézhetik meg az érdeklődők, 14.00 órai kezdettel, a bábszínház kistermében.

Az előadás 3 éves kortól ajánlott.

Tovább


Múzeumok éjszakája a Ciróka Bábszínházban

MOVEzeum az éjszakában

20 óra BÁBKONCERT az Udvaron

21 óra  MACSKABLÖFF a Kisteremben    +4

22 óra HAMLET királyfidráma a Nagyteremben     +16

23.15 óra SEX IN THE BLACK HOLE pszichedelikus jazz-rock az Udvaron

Kapunyitás     19.30 órakor

Zárás               00.30 órakor

A férőhelyek korlátozottak, helyfoglalás érkezési sorrendben

Tovább


Vendégjáték Marosvásárhelyen

Június 14-én a marosvásárhelyi Ariel Ifjúsági-és Gyermekszínház 70. évfordulója alkalmából megrendezésre kerülő egyhetes ünnepségsorozat keretében mutatjuk be A lepkeoroszlán című előadást, amely 2018-ban elnyerte a Kaposvári Gyermek- és Ifjúsági Színházi Biennálé legjobb gyerekelőadásért járó Üveghegy-díját.

Tovább


XX. Színjátszó Maraton

A maraton 3 napja alatt a Ciróka nagyszínpadán bemutatásra kerülnek  az elmúlt év legjobb kecskeméti diák- és gyermekszínházi előadásai.
A bemutatásra kerülő produkciók előzőleg az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon, és a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón is megmérettetek. A játszók a város középiskolás és általános iskolás diák-színjátszó csoportjainak tagjai. 

Részletes programért klikk a tovább gombra!

 

Tovább


Danny mesél - KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

Afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel - Április 28. vasárnap, 11.00 óra, Nagyterem

Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek.

 

Tovább


Lúdas Matyi

A Bóbita Bábszínház vendégelőadása - Április 14. vasárnap, 10.30 óra

A zsarnokságot, a pöffeszkedést meg a hatalmaskodást nem állhatja senki. De igen kevesen mernek szembeszállni a zsarnoksággal, a pöffeszkedéssel meg hatalmaskodással. Pláne annyira kérlelhetetlenül és megingathatatlanul, mint Lúdas Matyi! A szegény libapásztorfiú történetén keresztül gondolkozhatunk arról, szabad-e bűnbeesnünk a jó cél érdekében, jogos-e az egyszeres vétekért a háromszoros büntetés. Meg arról, mihez kezdünk a hatalommal, ha hozzánk kerül.

 

Tovább