„Sosem érzem magam késznek” - Újabb királylány szerepében láthatjuk Horgas Ráhelt a Cirókában

   2024. 02.01. Hirös.hu
   Interjú Horgas Ráhellel, A só című előadásunk főszereplőjével

   Igazi show-műsorra készül a Ciróka Bábszínház. Pénteken mutatják be a nagyteremben Kolozsi Angéla A só című meséjét Kuthy Ágnes rendezésében. Horgas Ráhel játssza a főszereplőt, akit „elkerget a király, ki úgy uralkodik, hogy nem tudja, milyen fontos a nátriumklorid.” A társulat egyik legfiatalabb színművészével a premier apropóján beszélgettünk. De mesélt nekünk kecskeméti benyomásairól és szakmai álmairól is.

   Tovább

   KÉT TEKNŐC MEGY A SIVATAGBAN

   2023. december 12. Revizoronline
   Szép, kissé abszurd, de nagyon is eredeti alkotás a Ciróka Bábszínház Tiszavirág – meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című előadása. Könnyesre nevetjük magunkat, amikor nézzük, de közben az élet nagy kérdésein is gondolkozhatunk. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   Mikuláskuckó nyílt a Cirókában

   2023. 11.27. Hirös.hu
   Ebben az évben is különleges vendége van a Ciróka Bábszínháznak. Ismét beköltözött a teátrum falai közé a Mikulás, de csak addig, amíg be nem fejeződik az otthona felújítása. Addig pedig bárki meglesheti, hogyan néz ki a Mikuláskuckó.

   Tovább

   Az élet kisebb és nagyobb csodáiról mesél a Ciróka legújabb előadása

   Hirös.hu 2023-11.17. 
   Tiszavirág - Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján Ezzel a sokat ígérő címmel mutatják be szombaton a Ciróka Bábszínház legújabb produkcióját. Az elsősorban óvodásoknak szóló progresszív, kísérletező előadást Varsányi Péter írta és rendezte bábszínpadra. Mint megtudtuk, egy igazán örült, szabad és játékos darabra készülhet a közönség az élet apróbb és nagyobb csodáiról.

   Tovább

   TISZAVIRÁG meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján

   Hirös.hu 2023. 10.13.

   A Találtunk egy kalapot mesesorozat részeként, óvodásoknak szóló kistermi produkció lesz a Ciróka Bábszínház következő előadása. A Varsányi Péter rendezésében bemutatásra kerülő progresszív bábelőadás az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól. Az előadás az óvodás korosztály szemszögéből ábrázolja a világot, amelyben a látszólag apró dolgok ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a legnagyobbak.

   Tovább

   Családfa-mesék: szombaton lesz az első bemutató a Cirókában

   Hirös.hu 2023.09.21.

   A Ciróka Bábszínház 2023/2024-es évadának első nagyszínpadi bemutatója a Családfa mesék című színházi nevelési előadás lesz. A produkció – amelyhez játékos foglalkoztató füzet is készült - a családi összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet.

   Tovább

   Különleges évadnyitót tartott a főtéren a Ciróka Bábszínház

   2023.09.11. Bácshír
   Vasárnap délután gyerekzsivajtól és hangos kacagástól volt hangos a békás szökőkút környéke, ahol a Ciróka Bábszínház tartotta rendhagyó évadnyitóját. Zenével, fagyival, bábokkal és rendkívül vidám pillanatokkal. Miközben Ágoston Béla és Danny Bain mulatságos történeteket mesélt mulatságosabbnál mulatságosabb hangszerek kíséretében, mi Kiszely Ágnessel, az intézmény igazgatójával beszélgettünk az új évadról.

   Tovább

   SZIKSZAI RÉMUSZ, MARKÓ RÓBERT ÉS VARSÁNYI PÉTER IS RENDEZ A KECSKEMÉTI CIRÓKÁBAN

   Színház online 2023. 08.28.

   „Napjainkban talán még inkább szükségünk van azokra az élményekre, amelyeket egy közösségben élünk meg: nevetésre, izgalomra, együttérzésre, fájdalomra és feloldásra. Olyan élményekre, amelyekből érzelmileg töltekezhetünk. És amelyekről gondolkodhatunk, beszélgethetünk” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Ciróka Bábszínházban az új évadot Kiszely Ágnes igazgató, aki mindjárt két jó hírrel is megörvendeztette a társulatot.

   Tovább

   Véget ért a 10. Színházi Olimpia programsorozata a Ciróka Bábszínházban

   Hirös.hu 2023. 06.25.

   Június 24-én szombaton, a Múzeumok éjszakájával zárult a 10. Színházi Olimpia Cirókás eseménysorozata, amelynek keretében a hazai bábjátszás meghatározó alkotói és nemzetközileg elismert külföldi előadók mutatták be produkcióikat Kecskeméten. A 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó áprilistól június végéig tartott, amelyet a tizenkét vidéki bábszínház egységes művészeti koncepció mentén valósított meg.

   Tovább