Mozgásszínházi előadást mutatott be a Ciróka

   2022.10.02. hiros.hu

   Nagy sikerrel mutatták be szombaton délután a Ciróka Bábszínházban az évad első előadását, A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos rendezésében. A szöveg nélküli, különleges zenei és látványvilágú előadás mozgásszínházi formában készült, egy földöntúli utazásra hívja a nézőket.

    

   Tovább

   Szombaton lesz az évad első bemutatója a Cirókában

   2022.09.30. hiros.hu

   Szombaton délután tartja meg az évad első bemutatóját a Ciróka Bábszínház. A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos viszi színre, akinek neve a „Piros! Sárga? Kék.” című előadásból koreográfusként már ismert lehet.

   Tovább

   Csillagok üzenete – indul a Vasárnapi Mesébelépő játék a Cirókában

   Hirös.hu 2022.09. 01.

   Bár az új évad már augusztusban elindult, egyelőre még csak a kulisszák mögött folyik a munka a Ciróka Bábszínházban. Szeptember 18-án azonban a közönség részére is megnyílnak a kapuk. 10.30-kor Az aranyszőrű bárány mókás történetével indul a Vasárnapi Mesébelépő játék. Ebben az évadban egy – a csillagok üzenetét hordozó - mágikus kő tulajdonosai lehetnek azok, akik legalább nyolc hétvégén ellátogatnak a bábszínházba.

   Tovább

   Rendhagyó olvasópróbával indult az idei évad a Cirókában

   2022.09.03. Baon.hu

   A kecskeméti Ciróka Bábszínház 2022/23-as évadának első olvasópróbája nem a megszokott módon zajlott, sőt szövegkönyv híján mondhatni elmaradt – számolt be róla a társulat. A Napról és a Holdról című előadásra azonban így is intenzív felkészülés kezdődött a társulatban, saját sötétséggel és fénnyel kapcsolatos asszociációik révén helyezkedtek bele célközönségük vélt helyzetébe. A darab bemutatója október 1-jén lesz.

    

   Tovább

   A Napról és a Holdról mesélnek majd

   2022.09.04. Hirös.hu
   Rendhagyó olvasópróbával kezdte az évadot a Ciróka Bábszínház. Az évad első produkciója, "A Napról és a Holdról" próbái már el kezdődtek. A produkciót Kovács Domokos viszi színre, akinek neve a PIROS-SÁRGA-KÉK című előadásból koreográfusként már ismert lehet.

   Tovább

   Minden korosztályt megszólít meséivel az új évadban a Ciróka Bábszínház

   2022.08.29. Baon.hu

   Szeptember közepén újra megnyílnak a kecskeméti Ciróka Bábszínház kapui. Új premierre október elején számíthat a közönség, de még szeptemberben a gyermekelőadások mellett egy felnőtteknek szóló előadást is műsorra tűznek. A részletekről hétfőn tartottak sajtótájékoztatót a bábszínház udvarán.

   Tovább

   MONOMESE 13 szerepre

   2022.03.12.  Spirituszonline - Turbuly Lilla

   Veres András rendezőt nem hagyja nyugodni a Fehérlófia-történet. Legálábbis erre utal, hogy kilenc évvel ezelőtt a Budapest Bábszínház emlékezetes nagyszínpadi bemutatója után ismét megrendezte. Most egy kisebb bábszínház kistermében, tizennégy színész helyett eggyel. Vagyis elkészítette a monodráma változatot, amelyben- ha jól számolom- Lendváczky Zoltán tizenhárom szereplőnek ad hangot.

   Tovább

   A Fanyüvő ma otthon maradt – fát ültetett a Ciróka társulata

   2022.02.24. Hiros.hu 
   Páfrányfenyőt ültetett ma reggel a Ciróka Bábszínház társulata a Bocskai utcai óvodában. A teátrum a szegedi Kövér Béla Bábszínház kezdeményezéséhez csatlakozott, ami alapján minden bemutató alkalmával elültetnek egy fát közterületen, vagy oktatási intézményben.

    

   Tovább

   Petőfi János vitéze az Iluska mosodában – Videóval

   2022.02.16. Hiros.hu

   Mosodában elevenedik meg Petőfi János vitéze a Ciróka Bábszínház előadásában. A feldolgozást, amelyet jövő hét szombaton mutatnak be a teátrum nagytermében, Vidovszky György állította színpadra. A darab különlegessége, hogy végig élőzene kíséri majd a történet szereplőit.

   Tovább

   Mosodában elevenedik meg a János vitéz – Vidovszky György a Cirókában rendező

   2022.02.05. szinhaz.online

   Újabb produkció olvasópróbáját tartották meg a Ciróka Bábszínházban, ezúttal online formában. Hamarosan műsorra kerül a magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotása, a János vitéz, amelyet a Petőfi-emlékév kapcsán, a bábszínház felkérésére Vidovszky György rendező állít színpadra Szörényi Júlia, Horgas Ráhel, Bárnai Péter és Kőmíves Csongor segítségével.

   Tovább

   Új produkcióval készül a Ciróka Bábszínház: jön a Fehérlófia

   2022.02.02. port.hu

   Elindult az új év első próbafolyamata a 35 éves Ciróka Bábszínházban. Továbbra is kiemelt szempont a bábszínház repertoárjának kialakításában, hogy olyan előadásokkal ismertessék meg a gyerekeket, amelyek a magyar mondavilág és annak szimbólumaival való találkozást teszik lehetővé.

   Tovább