MONOMESE 13 szerepre

   2022.03.12.  Spirituszonline - Turbuly Lilla

   Veres András rendezőt nem hagyja nyugodni a Fehérlófia-történet. Legálábbis erre utal, hogy kilenc évvel ezelőtt a Budapest Bábszínház emlékezetes nagyszínpadi bemutatója után ismét megrendezte. Most egy kisebb bábszínház kistermében, tizennégy színész helyett eggyel. Vagyis elkészítette a monodráma változatot, amelyben- ha jól számolom- Lendváczky Zoltán tizenhárom szereplőnek ad hangot.

   Tovább

   A Fanyüvő ma otthon maradt – fát ültetett a Ciróka társulata

   2022.02.24. Hiros.hu 
   Páfrányfenyőt ültetett ma reggel a Ciróka Bábszínház társulata a Bocskai utcai óvodában. A teátrum a szegedi Kövér Béla Bábszínház kezdeményezéséhez csatlakozott, ami alapján minden bemutató alkalmával elültetnek egy fát közterületen, vagy oktatási intézményben.

    

   Tovább

   Petőfi János vitéze az Iluska mosodában – Videóval

   2022.02.16. Hiros.hu

   Mosodában elevenedik meg Petőfi János vitéze a Ciróka Bábszínház előadásában. A feldolgozást, amelyet jövő hét szombaton mutatnak be a teátrum nagytermében, Vidovszky György állította színpadra. A darab különlegessége, hogy végig élőzene kíséri majd a történet szereplőit.

   Tovább

   Mosodában elevenedik meg a János vitéz – Vidovszky György a Cirókában rendező

   2022.02.05. szinhaz.online

   Újabb produkció olvasópróbáját tartották meg a Ciróka Bábszínházban, ezúttal online formában. Hamarosan műsorra kerül a magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotása, a János vitéz, amelyet a Petőfi-emlékév kapcsán, a bábszínház felkérésére Vidovszky György rendező állít színpadra Szörényi Júlia, Horgas Ráhel, Bárnai Péter és Kőmíves Csongor segítségével.

   Tovább

   Új produkcióval készül a Ciróka Bábszínház: jön a Fehérlófia

   2022.02.02. port.hu

   Elindult az új év első próbafolyamata a 35 éves Ciróka Bábszínházban. Továbbra is kiemelt szempont a bábszínház repertoárjának kialakításában, hogy olyan előadásokkal ismertessék meg a gyerekeket, amelyek a magyar mondavilág és annak szimbólumaival való találkozást teszik lehetővé.

   Tovább

   Mosodában elevenedik meg Petőfi János Vitéze

   2022.02.04. hiros.hu 
   Újabb produkció olvasópróbáját tartották meg a Ciróka Bábszínházban, ezúttal online formában. Hamarosan műsorra kerül a magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotása, a János vitéz, amelyet a Petőfi-emlékév kapcsán, a bábszínház felkérésére Vidovszky György rendező állít színpadra.

   Tovább

   “MINDIG KŐKEMÉNYEN HELYT KELLETT ÁLLNUNK” – INTERJÚ KUTHY ÁGNESSEL

   szinhaz.online 2022. január 28.
   Talán hisz az öröklött sorsokban, mely a Kossuth-rokon ükmamától egyfajta utat is jelent, kemény munkát a szakmában és a saját életében is. Húsz évesen, mint oly sokan, a Kolibri Színházban kezdte stúdiósként. Ma a kecskeméti Ciróka Bábszínház művészeti vezetője. Két világról, munkáiról, a covid-időszak nehézségeiről is beszélgettünk Kuthy Ágnes bábrendezővel.

   Tovább

   Lenyűgöző illúziót ígér a kecskeméti Ciróka Bábszínház új előadása

   2022.01.06. Petőfi Népe, baon.hu

   Lassan egy éve elkészült, ám a járványügyi korlátozások miatt a közönség eddig nem láthatta a Ciróka Bábszínház Talált tárgyak osztálya című előadását. Január 8-án, szombaton, 18 órakor lesz a bemutató, ennek kapcsán a főszereplő kisfiút játszó Lendváczky Zoltánnal beszélgettünk.

   Tovább