SÁNDOR VAGYOK ÉN IS

   Revizor 2022. 01. 25.
   Történelmet ír a kecskeméti Ciróka: az egyik legfontosabb vidéki bábszínház három évtizedes fennállásának első saját felnőtt előadása eljátszik a gondolattal, hogy mi lett volna, ha. És közben azt is megtanuljuk, hogy magyarnak lenni a legjobb dolog a világon. JÁSZAY TAMÁS KRITIKÁJA.

   Tovább

   Állatkert versekből

   2023.01.17. Revizor
   Mivel ma, a gyerekek számára kevésbé élő és nehezebben értelmezhető nyelvi forma a líra, ezért kizárólag versekből előadást készíteni meglehetősen kockázatos vállalkozás. És éppen ez az oka annak is, hogy rettentő fontos ilyen előadásokat létrehozni. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

   Tovább

   Különleges vendég költözik a Ciróka Bábszínházba

   2022.11.13. Hirös.hu
   Decemberben újra beköltözik a Ciróka Bábszínházba a Mikulás - tette közzé a teátrum közösségi oldalán. Így a gyerekek idén is bekukkanthatnak a kuckójába, sőt, az is előfordulhat, hogy kalandba keverednek a manók miatt.

   Tovább

   Állatkerti útmutatóként szolgál a Ciróka Bábszínház új előadása

   2022.11.28. Deszkavízió
   November 26-án tartották a Ciróka Bábszínház idei évadának harmadik bemutatóját: az Állatkerti útmutató a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból készült, az előadásban az óvodások a lírával, mint műnemmel találkozhatnak, ismert szerzők (Devecseri Gábor, Romhányi József, Tamkó Sirató Károly és Tandori Dezső) népszerű gyerekversein keresztül.

   Tovább

   Barguzin: nagy sikere volt a Ciróka új ifjúsági-felnőtt előadásának - Videóval

   2022.11. 21. Hirös.hu

   A nagyközönségnek is bemutatta a Ciróka Bábszínház legújabb ifjúsági-felnőtt előadását. A Barguzin – lehullt csillag fénye című alkotást pénteken a premieren, szombaton pedig a Pestiek a Budai utczában felnőtt előadássorozat részeként láthatták a kecskemétiek. A Petőfi Sándor tiszteletére készült produkció ősbemutatóját júniusban a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján tartották meg.

   Tovább

   Mozgásszínházi előadást mutatott be a Ciróka

   2022.10.02. hiros.hu

   Nagy sikerrel mutatták be szombaton délután a Ciróka Bábszínházban az évad első előadását, A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos rendezésében. A szöveg nélküli, különleges zenei és látványvilágú előadás mozgásszínházi formában készült, egy földöntúli utazásra hívja a nézőket.

    

   Tovább

   Szombaton lesz az évad első bemutatója a Cirókában

   2022.09.30. hiros.hu

   Szombaton délután tartja meg az évad első bemutatóját a Ciróka Bábszínház. A Napról és a Holdról című produkciót Kovács Domokos viszi színre, akinek neve a „Piros! Sárga? Kék.” című előadásból koreográfusként már ismert lehet.

   Tovább