Véget ért a 10. Színházi Olimpia programsorozata a Ciróka Bábszínházban

   Hirös.hu 2023. 06.25.

   Június 24-én szombaton, a Múzeumok éjszakájával zárult a 10. Színházi Olimpia Cirókás eseménysorozata, amelynek keretében a hazai bábjátszás meghatározó alkotói és nemzetközileg elismert külföldi előadók mutatták be produkcióikat Kecskeméten. A 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó áprilistól június végéig tartott, amelyet a tizenkét vidéki bábszínház egységes művészeti koncepció mentén valósított meg.

   Tovább

   BÁBulatos Extraordinárium a Múzeumok éjszakáján

   Hirös.hu 2023. 06.20.

   Június 24-én szombaton két külföldi és három hazai fellépő társulat produkciójával ér véget a Ciróka Bábszínházban a 10. Színházi Olimpia gazdag programsorozata, amelynek keretében április közepétől június végéig különleges produkcióknak lehettek részesei a kecskemétiek.

    

   Tovább

   Mesebeli zeppelin landolt Kecskemét főterén

   Hirös.hu 2023.06.16.

   Egy különleges zeppelin varázsolt el kicsiket és nagyokat pénteken délután Kecskemét főterén. A spanyol Baldufa Teatre ZEPPELIN című utcaszínházi előadását az utolsó tanítási napon, a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a közönség a Ciróka Bábszínház szervezésében. Mintegy ezren gyűltek össze, hogy megnézzék a léghajós kalandokat.

   Tovább

   Egy zeppelin száll le pénteken Kecskemét főterén!

   Hirös.hu 2023. 06. 14.
   Egy fantasztikus utcaszínházi produkcióval ajándékozza meg a gyerekeket az utolsó tanítási napon a Ciróka Bábszínház. A 10. Színházi Olimpia részeként június 16-án 14.30-tól egy zeppelin száll le Kecskemétre a spanyol La Baldufa Teatre művészeinek köszönhetően. A vonuló színház lélegzetelállító kalandokat ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

   Tovább

   Mesebeli időutazók csöppentek Kecskemét főterére

   2023.06.05. Hirös.hu 
   Szürreális élményben lehetett része vasárnap este mindazoknak, akik kíváncsiak voltak a Stelzen Art társulat Időutazók című produkciójára. Míg délelőtt pillangóként és tündérekként lejtették táncukat a gólyalábas bábművészek, az éjjeli főtéren kivilágított, bizarr jelmezcsodákban varázsolták el a közönséget.

   Tovább

   Gólyalábas virágparádéval nyitott az egésznapos bábos gyerekprogram Kecskemét főterén

   Hirös.hu 2023.06.04.

   Nagy tömeg várta vasárnap délelőtt a Stelzen Art társulatot Kecskemét főterére, ahol késő estig tartanak a gyerekprogramok a Városháza átadó ünnepsége, illetve a 10. Színházi Olimpia keretében. A német társulat Virágok és Pillangók című produkciójával kápráztatta el a kecskemétieket, késő este azonban újabb jelmezekkel, új műsorral érkeznek.

   Tovább

   Gólyalábas utcaszínháztól az időutazókig

   2023. 06.03. Baon.hu

   Vasárnap látványos produkciókkal kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a városháza felújítását ünneplő rendezvénysorozathoz. Lesz gólyalábas utcaszínház, jön Vitéz László és Pulcinella, elénk tárul a cirkuszvilág, és az utcai orgona mester vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el.

   Tovább

   Óriás halak úsztak az égen Kecskemét felett

   Hirös.hu 2023.05.29.

   Parádésan ért véget a 10. Színházi Olimpiával felturbózott cirókás gyerekhétvége Kecskeméten. Szombat reggeltől egészen hétfőn estik tartott a programdömping a Bábszínházi Világtalálkozó keretében, záró akkordként hatalmas halak kápráztatták el a főtéri járókelőket.

   Tovább

   Hatalmas sikerrel startolt el a cirókás gyerekhétvége

   Hirös.hu 2023.05.28.

   Kacagó gyerekektől volt hangos szombaton a kecskeméti főtér, ekkor indult el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. Ne szomorkodjon senki, aki lemaradt a programokról, a Ciróka Bábszínház jóvoltából idén háromnapos a gyereknap, egészen pünkösd hétfő estig tart.

   Tovább

   Háromnapos gyereknappal indul a Bábművészeti Világtalálkozó

   Hirös.hu 2023. 05.16.
   Életre szóló élményekre számíthatnak a gyerekek május utolsó hétvégéjén Kecskeméten. Ekkor indul el ugyanis a Bábművészeti Világtalálkozó Szervusztok pajtikák! címmel, a 10. Színházi Olimpia keretében. A Ciróka Bábszínház jóvoltából háromnapos lesz az idei gyereknap, de azután sem ér véget a mulatság. Május 27-től június 24-ig 38 különlegesebbnél különlegesebb bábos produkció érkezik városunkba. Leszáll nálunk egy léghajó, lesz érzékek színháza, sőt óriásbábok is ellepik a várost. A részletes programokról ma tartottak sajtótájékoztatót a Cirókában.

   Tovább

   CIRÓKÁS NAP kalandjátékokkal és vendégelőadással

   Hirös.hu 2023.05.05.

   A 10. Színházi Olimpia második eseményét május 14-én rendezik a Ciróka Bábszínházban

   Aki eseménydús vasárnap délelőttre vágyik, az feltétlenül látogasson el május 14-én a Ciróka Bábszínházba. Ezen a napon kerül sor ugyanis a Vasárnapi Mesébelépő játék záró rendezvényére, a Cirókás Napra, amelyen izgalmas programok várják a családokat, miközben az is kiderül majd, kik voltak ebben az évadban a legszorgalmasabb bábszínházlátogatók.

   Tovább