Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

A székely menyecske meg az ördög

Fabók Mancsi népszerű vendégelőadása kínál felhőtlen szórakozást február 13-án vasárnap, 10.30 órai kezdettel. Az előadást 5  éves kortól ajánljuk!
Élt egyszer, valamikor erősen rég egy székely menyecske. De az a világon mindent a visszájára cselekedett. Makacs dacosságával még az ördögnek is igen meggyűlt a baja. S tán még ma sem szabadult volna az asszonynép fogságából, ha meg nem menti egy huszár...

Tovább


Azért a kis bolondságért...-magyar népi pajzánságok

Fabók Mancsi Bábszínháza- február 13. 19.00 óra, Ciróka Bábszínház, nagyterem

Pajzán históriánk forrásai a magyar népi szerelmes történetek, szerelmi kiokosítók hol szomorú, hol víg gyűjtései.
Vásári bábjátékunk végigkíséri, hogyan lesz a szerelmi tűzkeresztségen éppen csak átesett leánykából, e téren sokat tapasztalt, meglett asszony. 
Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!
 

Tovább


Vitéz László és az elátkozott malom

Március 27-én vasárnap, 10.30 -kor a bábszínház Kistermében Vitéz László várja újra a pajtikákat, hogy elmesélje nekik, hogyan puhította meg az útjába kerülő ördögöket a csapláros néni "báli legyezőjével"
Ajánlott életkor: 4 éves kortól

 

Tovább


Kockavarázs - Első színházi élmény 4 éven aluliaknak

A Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégjátéka január 16-án, 9.30 és 11.00 órakor.

Végy egy nagy bűvös kockát, rejts el benne dolgokat, s ami onnan kikerül, az már nem lesz ugyanaz. Építhetünk, formálhatunk, csak a képzelet szab határt…. Csodák történnek zenével kísérve. Ez a Kockavarázs!
 

Tovább


Az új év első vendégelőadása: Sárkányölő Sebestyén

A KL Színház és a Magamura Alkotóműhely közös előadásában Sárkányölő Sebestyén, a szegénylegényből lett hős története elevenedik meg a bábszínpadon, január 9-én 10.30 órakor. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

A sárkányölő hősökről szóló mesék népmesekincsünk legősibb rétegéhez tartoznak. Azokról az időkről adnak hírt, amikor a szerencsét próbálni induló vitézek nemcsak mágikus képességekkel rendelkeztek, hanem ismerték annak módját is, hogyan kerülhetnek kapcsolatba a táltosokkal, a tanácsot adó öregasszonyokkal és az ősz öregemberekkel, akiktől mindig segítséget kaptak küldetésük teljesítéséhez.

 

Tovább


Az új év első bemutatója: Talált tárgyak osztálya

Január 8-án szombaton, 18.00 órai kezdettel mutatja be társulatunk a Talált tárgyak osztálya című produkciót Hoffer Károly rendezésében.
Az előadás közel egy éve, 2021 februárjában született meg a járvány miatti kényszerű bezárás idején. A darab elkészültét így csak házi bemutató keretében ünnepelhette meg a színház, és a közönség sem láthatta még a produkciót.

Tovább


Ha betér az Égi Király

Magyar népi betlehemes játék bábtáncoltatással,énekmondással és élő dudaszóval.
Fabók Mancsi Bábszínháza vendégjátéka december 19-én, 10.30 órakor, a bábszínház nagytermében. Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!

" Egyszer volt, hol nem volt, túl a zord üveghegyeken, még az Óperenciás tenger jégtábláin es túl, éppen ott, ahol a kurta farkú malacka fagyott földet túr, ahol kidőlt kemencének bedőlt oldala es havas volt, s ahol a vénasszony szoknyájának a hetvenhetedik ráncába odafagyott a kicsiny, fehér bolha – ott volt egy mély álomba merült, sötét világ…”

 

Tovább


Éneklő betlehem

Betlehemes játék, mely Jézus születésének történetét meséli el, több mint harminc népdal, egy cimbalom és konyhai eszközök segítségével, egy teafőzés alkalmával. 
December 5. vasárnap, 16.00 óra - Az előadást 5 éves kortól ajánljuk!

Rendezte és játssza: Markó-Valentyik Anna

Tovább


Mikuláskuckó

Újra beköltözött a Mikulás a Cirókába!
Magyarországi barátai közül ismét bábszínházunkat választotta lakhelyéül, és megengedte, hogy napközben, míg az ajándékokat szerzi be, megnézhessétek a szobáját.
Gyertek és kukucskáljatok be a Mikulás kuckójába!
A kuckólátogatás maximum 20 fős csoportokban lehetséges, ezért előzetes jegyfoglalás szükséges! 
Erre weboldalunk jegyrendelés menüpontjában, emailben vagy telefonon van lehetőség.
jegyertekesites@ciroka.hu, 76/482-217, 0630 831-0625

 

Tovább


Pestiek a Budai utczában - Kalap

A Nézőművészeti Kft. vendégelőadása - november 30. 19.00 óra

"Nevetve sír a közönség. Szeretettel teli produkció négy pszichés beteg életének, létezésének bonyolultságáról. Szembesít, elgondolkodtat, megrendít a sok humorral teli előadás. A kiváló színészi alakítások mélységét a betegségek és a problémák ismerete alapozza meg. A bohókásan könnyed stílusban megfogalmazott előadás hatása az önmagunkkal való szembenézést és az elfogadás érzését közvetíti a nézők felé."
(Székely Andrea ajánlója)

Az előadást 14 éven felülieknek ajánljuk!


 

Tovább


Vitéz László és Vas Juliska

Fabók Mancsi vendégelőadása - november 28. 10.30 óra
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Ismeritek-e Vitéz Lászlót? S az ő csuda egy beszédét? Láttátok- e, mint küzd nagymamucikája báli legyezőjével sok gonoszok ellen? S ha hallottatok is őróla, ismeritek-e Vas Juliskát? Tudjátok-e mint aprít pokolfiakat seperűjével, s puszta két kezével? S láttatok-e már igaz, szép szerelmet?
Hát jertek, serkenjetek! Tekintsétek Őket, kiknek félelme nincsen, s kiknek ölelése Halált is legyőz!

Tovább


HOZD EL APUT ÉS ANYUT A BÁBSZÍNHÁZBA!

November 5-én pénteken megfordul a világ a Cirókában.

A szüleiket kézen fogva kísérő gyerekek maguk váltják meg a belépőjegyeket, miközben anyu és apu a kis asztalkánál foglalnak helyet. Ők ugyanis színezhetnek, kivághatnak, ragaszthatnak, míg az előadásra
várakoznak.
Szeretnéd mindezt kipróbálni?
Ha igen, fogd kézen szüleidet, és sétálj el velük hozzánk, hogy 19 órától együtt nézzétek meg A mindentlátó királylány előadásunkat.

 

Tovább


A halhatatlanság országa

Fabók Mancsi vendégelőadása - november 7. 10.30 óra. 
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. A halhatatlanság országa c. produkció főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa? Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér... 

 

Tovább


Elismerés

Örömmel adjuk hírül, hogy színjátszókörünk vezetője, Sárosi Gábor rangos szakmai elismerésben részesült.
A hazai diákszínjátszás területén végzett kiemelkedő diákszínjátszó-rendezői és csoportvezetői tevékenységéért az Országos Diákszínjátszó Egyesület Solténszky Tibor-díjban részesítette.
Az évente átadásra kerülő Solténszky Tibor-díjat azon személyek kaphatják meg, akik munkásságukkal kiemelkedő eredményeket értek el a drámapedagógia és a diákszínjátszás területén.
 

Tovább


Pestiek a Budai utczában - Apád előtt ne vetkőzz

Felnőtt sorozatunk második előadása - november 2. 19.00 óra: 
Péterfy-Novák Éva: APÁD ELŐTT NE VETKŐZZ

Játsszák: Péterfy Bori, Pataki Ferenc

Párhuzamos történetek, melyek a mélyben összefüggnek. Sorsok, melyek alapvetően meghatározzák egymást. Az 1920-as évek elején a nyolcéves Károly és a négyéves Anna szüleit szinte egyszerre viszi el a spanyolnátha, a gyerekek pedig árvaházba kerülnek. Fél évszázaddal később ugyanebben a családban az ötéves Eszter szokatlanul meghitt kapcsolatot alakít ki a nagyapjával.... 

Tovább