Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

MŰSORVÁLTOZÁS- Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála

Január 21-én vasárnap a debreceni Vojtina Bábszínház lesz vendégünk. A Tessék engem megmenteni című előadás helyett -technikai okok miatt- a Szerencsés János, avagy az ördög három aranyhajszála című produkciót mutatja be a társulat.
Hol volt, hol nem volt, egyik országban vagy másik országban, annak is a közepén vagy a szélén, itt vagy ott, volt egyszer egy szegénylegény. Úgy hívták: Szerencsés János. És hogy mit akart ez a Szerencsés János? Hát a király lányának a kezét... 

Tovább


Hogyan fogjunk csillagot?

Égi-földi kalandok angyalszárnyon

Január első hetében elkezdődtek legújabb előadásunk próbái.Gimesi Dóra meséjét- Kuthy Ágnes rendezésében- február 3-án mutatja be társulatunk.
Történetünk hőse egy kisangyal, Theo. Mindig hamisan szól a harsonája, unja a tökéletes felhőket, és nem igazán képes bárkire vagy bármire vigyázni. Saját magára legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot.

Tovább


Egyszeri királyfi

Fabók Mancsi Bábszínháza vendégelőadását január 3-tól láthatják nézőink!

Gazdag népmesekincsünk mindegyike szimbolikusan az emberi Élet valós céljait, küzdelmes feladatait és az odáig vezető út nehézségeit tárja elénk. Mesénk főhősét az emberiség örök misztériuma hajtja: létezik-e az Örökélet- Halhatatlanság Országa?

Királyfink hosszú útja során csodatevők segítségével, végül célba ér. Sokáig mégsem tudja élvezni az időtlenséget, erős honvágya miatt visszatér meglátogatni apját, anyját. Ám míg ő Halhatatlanság országában néhány napot tölt el, addig a földön több ezer esztendő szalad el.... 
Népmesék felhasználásával írta, rendezte és játssza: Fabók Mariann

Tovább


A 3 kismalac és a farkasok

A debreceni Hepp Trupp családi bábszínház vendégelőadása február 4-én, 10.30 órakor

3 kismalac nem lesz sonka.
Ui-ui-ui
Új házat épít, tán nem lesz ronda.
Ui-ui-ui
Egyedül a farkas fúj a dologra.
Ui-ui-ui
Meglátod, ha eljössz az
Új-új-új előadásunkra.

Tovább


Vöröskeresztes karácsony

December   21-én – immár hatodik alkalommal- újra a Ciróka Bábszínház ad otthont a Magyar Vöröskereszt karácsonyi rendezvényének, amelyre ezúttal is közel 150 gyermek kapott meghívást.
A meghitt hangulatú ünnepségen a Ciróka társulata karácsonyi előadással, a Magyar Vöröskereszt pedig ajándékcsomagokkal kedveskedik a gyerekeknek. 
A Ciróka Bábszínház idén először a Karácsonyi cipősdoboz gyűjtő akcióba is bekapcsolódott, amely ugyancsak a hátrányos helyzetű családok karácsonyát igyekszik szebbé varázsolni. A bábszínház karácsonyfája alatt egy hónapon keresztül gyűltek az ajándékkal és mesével megtöltött dobozok, amelyeket a szervezők ezen a héten juttatnak el a rászoruló családokhoz.

Tovább


Mikuláskuckó

Hurrá! Újra hozzánk költözött a MIKULÁS!  

Magyarországi barátai közül a Mikulás ismét bábszínházunkat választotta lakhelyéül.

Kérésünkre megengedte, hogy napközben, míg a gyerekeket látogatja, megnézhessétek a szobáját.
Gyertek és kukucskáljatok be a Mikulás kuckójába!

A látogatókat 2017. december 1. és december 21. között, előre egyeztetett időpontban várjuk.
Bejelentkezés a 76.482 217-es telefonszámon

Tovább


Mesét ajándékba!

November 26-án karácsonyi ajándékgyűjtés kezdődött bábszínházunkban. 

Várjuk mindazokat, akik velünk együtt azt szeretnék, hogy idén karácsonykor egyetlen gyerek se maradjon ajándék nélkül!  Mi adunk hozzá egy dobozt, és arra kérjük az adományozókat, hogy az ajándékok mellé kedvenc meséjüket is tegyék bele!  A megtöltött dobozokat december 17. vasárnapig várjuk vissza, a Ciróka Bábszínház előcsarnokában található gyűjtőhelyre.
Kérjük, hogy a dobozra feltétlenül írják rá, hogy milyen életkorú gyermeknek, illetve fiúnak vagy lánynak készült a csomag!

A 2014-ben elindult Karácsonyi Cipősdoboz ajándékgyűjtő akció minden évben több ezer rászoruló család és gyermek karácsonyát teszi varázslatossá.
A Ciróka Bábszínház ebben az évben először csatlakozott a projekthez.

Tovább