Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Gyereknap

2019. május 26. vasárnap, 10-18 óráig

SZABADSZEDÉS A BÉKÁS SZÖKŐKÚTNÁL
A Ciróka Bábszínház 7 előadással, 1 bábkoncerttel és 6 ügyességi játékkal várja a gyereknapi látogatókat a békás szökőkút területén.

Tovább


Muzsikál az erdő

A népszerű rendezvénysorozat 2019-ben a 16. alkalommal kerül megrendezésre.
Idén 3 térségben  „Muzsikál az erdő”, amelyek közül két helyszínen bábszínházunk is vendégszerepel a Medve-ének című előadással. 
Május 25-én 14 órakor a Holt-Tisza parton, Lakitelek – Tőserdőn, június 29-én 14 órakor pedig  a Mátrai Művészeti Napok programsorozat keretében. 

Tovább


XX. Színjátszó Maraton

A maraton 3 napja alatt a Ciróka nagyszínpadán bemutatásra kerülnek  az elmúlt év legjobb kecskeméti diák- és gyermekszínházi előadásai.
A bemutatásra kerülő produkciók előzőleg az Országos Diákszínjátszó Fesztiválon, és a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozón is megmérettetek. A játszók a város középiskolás és általános iskolás diák-színjátszó csoportjainak tagjai. 

Részletes programért klikk a tovább gombra!

 

Tovább


Hamlet

Mikor válik valaki felnőtté? Vajon hányan mondhatjuk el igazán, hogy felnőttként viselkedünk a mindennapokban? Egyáltalán mit jelent felnőttnek lenni?

Előadásunk a felnőtté válás problématikájával foglalkozik, William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációján keresztül. 
Következő előadás: 2019. május 24. 18.00 óra, Ciróka Bábszínház nagyterem

 

Tovább


Danny mesél - KODZSUGUKILA, A BOSZORKÁNY

Afrikai történet bábokkal és különleges hangszerekkel - Április 28. vasárnap, 11.00 óra, Nagyterem

Dzséli, a varázsló zenész repít bennünket Afrikába, annak is a legkülönlegesebb szegletébe: saját kunyhójába. Zenélés közben meséli el Kaili és Szandzsi történetét, amely során megismerünk egy bátor ugróegeret, egy kecses antilopot és a könyörtelen Kodzsugukila boszorkányt. A mese során minden csoda valóra válhat, így még az is lehetséges, hogy maguk a dobok is beszélnek.

 

Tovább


Lúdas Matyi

A Bóbita Bábszínház vendégelőadása - Április 14. vasárnap, 10.30 óra

A zsarnokságot, a pöffeszkedést meg a hatalmaskodást nem állhatja senki. De igen kevesen mernek szembeszállni a zsarnoksággal, a pöffeszkedéssel meg hatalmaskodással. Pláne annyira kérlelhetetlenül és megingathatatlanul, mint Lúdas Matyi! A szegény libapásztorfiú történetén keresztül gondolkozhatunk arról, szabad-e bűnbeesnünk a jó cél érdekében, jogos-e az egyszeres vétekért a háromszoros büntetés. Meg arról, mihez kezdünk a hatalommal, ha hozzánk kerül.

 

Tovább


Pettson és Findusz - A váratlan vendég

Következő produkciónkat Sven Nordqvist svéd író és illusztrátor világszerte ismert, népszerű mesesorozata ihlette.

Pettsont, a kissé bogaras barkácsoló mestert nehéz megszokott magányos életviteléből kimozdítani. Amikor azonban egy FINDUSZ borsókonzerves dobozban kiscicát kap ajándékba, megváltozik az élete. A morgolódó vénember szeret reggel későn kelni, nyugodtan megreggelizni. Findusz viszont, az örökké nyüzsgő, hangoskodó, mindenbe beleavatkozó macska korán kel és máris palacsintatorta után nyivákol. Kettőjük mulatságos, szeretetteljes történetét a mesekönyvek és a rajzfilmek után most a Ciróka Bábszínházban izgulhatjuk-nevethetjük végig!

Bemutató: 2019. március 16. 17.00 óra

 

Tovább