Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Kecskemét arcai: Kiszely Ágnes, Kecskemét mesefelelőse

Trendalelke 2017. nov. 15.

"Egy nőnél különösen fontos, hogy befelé figyeljen és hallgasson az ösztöneire" - vallja Kiszely Ágnes, a Ciróka Bábszínház igazgatónője, aki hallgatott is a belső hangra: már kislányként bábokat varrt, majd a középiskola után egészen Csehszlovákiáig ment, hogy a bábszínház kulisszatitkait elsajátítsa.

Tovább


Turbuly Lilla: Apák, gyerekek, mostohák

KútszéliStílus.hu  2017. október 19.

Kecskeméti Katona József Színház: A képzelt beteg; Ciróka Bábszínház: A vadhattyú –

A vadhattyú alkotói jobban bíztak a 6 pluszos közönségben…

Tovább


Két kutya és egy nyúl debütál a Cirókában

Hiros.hu 2017. 10.17.

A Budaörsi Latinovits Színházzal koprodukcióban készült a Ciróka Bábszínház Ebcsont és nyúlcipő című előadása, amelyet október 19-től láthat majd a kecskeméti közönség. A nézők egy jól nevelt kutyus és egy elkényeztetett nyúl történetét ismerhetik meg, de egy igazi kutyussal is találkozhatnak a gyerekek a produkció végén.

Tovább


Andersen meséje a Cirókában

2017.10.07. Hírös.hu

Szombaton délután nagy sikerrel mutatták be az évad első darabját a Ciróka Bábszínház. Andersen meséje, A vadhattyú az odaadásról, az önfeláldozásról és az ok nélküli kirekesztésről mesél a gyerekeknek.

Tovább


Interjú Fülöp Jocival: Úgy érzem, több vagyok most, mint mielőtt bábszínész lettem.

2017.10.05. Kecskemet.imamai.hu

Hogy milyen lehet egy bábszínész élete? Természetesen csupa móka, derű és kacagás, na meg persze sok munka és egy életre való kötődés a gyermeki lelkekhez. Fülöp Jocival, a kecskeméti Ciróka Bábszínház bábszínészével beszélgettünk, aki hamarosan négygyermekes édesapa lesz. Joci missziója „értéket találni, megtalálni a gyermekek nyelvét, a báb, mint kifejezőeszköz sokszínű lehetőségeit kihasználva. Úgy érzem, több vagyok most, mint mielőtt bábszínész lettem.”

Tovább
Cirókások költöztek a kórházba

kecskemet.imami.hu 2017. 09. 28.

Öt év után újra lesznek bábelőadások a Ciróka Bábszínház jóvoltából a Bács-Kiskun Megyei Kórház Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának játszószobájában. A tegnapi napon tartott sajtótájékoztató után már ízelítőt is kaphattunk az előadások remek hangulatából.

Tovább