Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

FacebookIndul a nyomozás a kecskeméti Mikuláskuckónál

baon.hu 2020.12.12.

Bár a jelenleg érvényben lévő szabályozások szerint a Ciróka Bábszínház kapui is zárva vannak, a teátrum gondoskodott arról, hogy a rajongóknak ne kelljen lemondaniuk a várva várt Mikuláskuckóról, nemrég ugyanis a főtérre költözött, és december végéig ott várja látogatóit.

Tovább
Karácsonyi meglepetés a Cirókától

hiros.hu 2020.12.04.

Nem hagyja karácsonyi hangulat nélkül a kecskemétieket a Ciróka Bábszínház az önkormányzat felkérésére. Mikulás kuckó, szán és különféle bábok várják a családokat, legfőképpen a gyerekeket a főtér Tér a Térben területén.

Tovább


Online nézhetjük meg a Titoktündért a Ciróka jóvoltából

hiros.hu 2020.11.28.

Vasárnap egy ajándék előadással ér véget a Ciróka Bábszínházban az Európai Hulladékcsökkentési Hét. 10.30-kor online nézhetjük meg A titoktündér című előadást, amelyhez kapcsolódva a szerző, Beck Andrea is készül egy kis meglepetéssel.  

Tovább


3 szín; 3 színész; 3 zenész

hiros.hu 2020. 11. 27.

Második koronavírus-járvány alatti premierjét tartotta meg a Ciróka Bábszínház. A házi bemutatón a PIROS-SÁRGA-KÉK című előadást láthatta a közönség.

Tovább


Elkészült a kecskeméti Cirókások új darabja

baon.hu 2020.11.30.

Elkészült a Ciróka Bábszínház új darabja, a Piros? Sárga! Kék. című előadás, melyet most sajnos csak házi­bemutatóval ünnepelhetett meg a társulat, de szeretnék, ha mielőbb műsorra tűzhetnék.                                     

Tovább
Hulladékcsökkentési Hét a Cirókában

2020.11.20. hiros.hu 

Egy héten keresztül hasznos tippekkel, kisvideókkal és meglepetésekkel lepi meg nézőit a Ciróka Bábszínház. A társulat idén csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét akciójához. A járványhelyzetre tekintettel online módon mutatják be a színészek, hogyan élnek környezettudatos életet a mindennapokban. A kisfilmeket szombattól láthatja a közönség, a jövő hét végén pedig egy titokról is lerántják a leplet.

Tovább


Mesés hulladékcsökkentés a Cirókával

hiros.hu 2020. 11.18.

A Ciróka Bábszínház társulata csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét programjához, amelynek keretében november 21. és 29. között naponta egy-egy új „akcióval” jelentkeznek.

Tovább


Tovább folytatódik a munka a kecskeméti Cirókában

2020.11.16. baon.hu 

Bár számítottak rá, hogy megint be kell zárniuk a kapu­kat, mégis nagyon elkeseredtek a kecskeméti Ciróka Bábszínház társulatának tagjai az újabb korlátozás miatt. Terveik mindenesetre vannak, és bizakodnak, hogy a tavaszi bemutatókat már megtarthatják.                                     

Tovább
Mikszáth egyik legelgondolkodtatóbb műve a Cirókában!

Trendalelke.hu 2020. 10. 29.

Újra visszatér a Ciróka Bábszínházba a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann. A fekete kakas c. lélekemelő történetet olyan hitelesen meséli el, hogy színpadi jelenlétével szinte letaglózza a nézőket. A novella összes szereplőjét megannyi báb, maszk mögé rejtőzve egy személyben kelti életre, Mikszáth egyik legmélyebben elgondolkodtató művében. Egocentrikus világban élünk, így súlya van az olyan alapvető emberi értéknek, mint a jóság. De vajon őrültség-e önpusztító módon akár teljes magunkat is odaadnunk, ha a másiknak szüksége van rá?

Tovább


Pestiek a Budai utczában: Katartikus előadással folytatódik a felnőtt sorozat

hiros.hu 2020.10.27.

Őrültség-e önpusztító módon akár teljes magunkat is odaadnunk, ha a másiknak szüksége van rá? Egocentrikus világunkban furcsának tűnik a kérdés, amit Mikszáth Kálmán A fekete kakas című misztikus novellája feszeget. A megrendítő erejű történetet most Fabók Mancsi egyszemélyes színháza hozza el Kecskemétre a Ciróka Bábszínház felnőtt sorozata keretében november 5-én, csütörtökön.

Tovább


Petri van, volt, lesz

hiros.hu 2020. 10.18.
Petri György költői életművét bemutató előadással folytatta a Pestiek a Budai utcában című felnőtt előadássorozatát a Ciróka Bábszínház. A közönség a Kezdhetek folytatódni című produkciót láthatta, a Radnóti színház művészeinek előadásában. Az örökérvényű Petri-verseket Pál András és Rozs Tamás adta elő felejthetetlen színészi és zenei játékkal. Az előadás 2018-ban elnyerte a MOST Fesztivál legjobb monodrámának járó díját.

Tovább