Hamlet

   Mikor válik valaki felnőtté? Vajon hányan mondhatjuk el igazán, hogy felnőttként viselkedünk a mindennapokban? Egyáltalán mit jelent felnőttnek lenni?

   Készülő előadásunk a felnőtté válás problématikájával foglalkozik, William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációján keresztül. 

   Hamlet egy átlagos kamaszfiú, akit épp csak az különböztet meg az átlagtól, hogy egy királyi udvarban él, és ő a király fia. Szerető, gondoskodó család veszi körül, ráadásul fényes jövő vár rá. Látszólag minden a legnagyobb rendben. Ám hirtelen elveszíti az édesapját és a világ nagyon más arcát kezdi mutatni Hamletnek, mint korábban. Olyan dolgok derülnek ki a családtagjairól, amik merőben megváltoztatják a róluk-, és egyben az egész felnőtt társadalomról alkotott képét. „Hihetek-e még az anyámnak, aki valószínűleg már apám életében is titkos viszonyt folytatott a nagybátyámmal? Ilyenek a nők? Megbízhatok akkor a lányokban? A nagybátyám sem az, akinek hittem. Senki sem az, akinek hittem. Nem bízhatok senkiben.” - ezek a gondolatok forognak Hamlet fejében. Mindezek tetejébe apja szelleme visszatér a síron túlról, és közli a fiával, hogy a nagybácsi ölte meg, és Hamletre vár a feladat, hogy véres bosszút álljon. Hamlet érzi, hogy nem ez a helyes megoldás, de az atyai elvárással nem mer szembeszegülni. Ígéretet tesz, hogy véghezviszi apja parancsát. Azonban a lelkiismeret nem hagyja nyugodni, így csak halogatja a gyilkosságot. Folyamatosan keresi a kibúvókat. Meghasonul a szülői elvárás terhe és a saját értékítélete közötti ellentétben. Vajon mi lenne a helyes lépés?

   Játsszák: Tóth Mátyás, Dénes Emőke, Lendváczky Zoltán
   Tervező: Kara Dávid
   Zene: Csizmás András
   Dramaturg: Nagy Orsolya
   Rendező: Ivanics Tamás


   2019.05.04. 19:00,
   2019.05.08. 19:00,
   2019.05.24. 18:00 ×