Gyermeknapon kiköltözik a bábszínház a főtérre

   hiros.hu 2019.05.26.

   Fantasztikus gyermeknapi meglepetéssel készült a Ciróka Bábszínház vasárnapra. 10 és 17 óra között hét előadással, ráadásként pedig egy bábkoncerttel várják a nézőket a Békás szökőkúthoz, ahol két színpadon is pörögnek majd a társulat produkciói. Mindemellett nem feledkeznek meg a kórházban gyógyuló kis betegekről sem, őket is megajándékozzák egy előadással gyermeknap alkalmából. A részletekről Kiszely Ágnessel, a Ciróka igazgatójával beszélgettünk.

   Tovább

   "Shakespeare végig itt volt velünk a próbákon"

   hiros.hu 2019. 04.30.

   Hamlet, avagy királyfidráma a Cirókában
   Rendhagyó Hamlet előadással készül a Ciróka Bábszínház. Legújabb ifjúsági-felnőtt előadásukban Hamlet királyfi szemén át láthatjuk a felnőtté válás problémáit. Előadásuk William Shakespeare Hamlet című drámájának rendhagyó, újragondolt adaptációja, amely Hamlet bizalmatlanná vált szemszögén keresztül meséli el a történetet. A próbákról és a témaválasztásról Ivanics Tamással, a darab rendezőjével, valamint Tóth Mátyás és Dénes Emőke színészekkel beszélgettünk.

   Tovább

   Varázslatos kalndok a Ciróka Bábszínházban

   HIROS.HU 2019. 04. 28.

   Varázslatos kalandokkal ért véget a Ciróka Bábszínház vasárnapi Mesébelépő játéka ma délelőtt. Az évad előadásaihoz kapcsolódóan játékokra várták a gyerekeket, majd kiderült az is, kik gyűjtötték össze a nyolc varázsigét a vasárnapi előadásokon való részvételükkel. A leghűségesebb kis nézőkre idén különleges meglepetés várt.

   Tovább

   A bogaras öregúr és izgága kiscicája a Ciróka színpadán

   baon.hu 2016. 03. 16.

   Sven Nordqvist svéd gyerekkönyvíró népszerű meséjét, a magának való, szétszórt, de aranyszívű öregúr, Pettson és beszélő kismacskája, az eleven, bajkeverő Findusz történeteit viszi színre a Ciróka Bábszínház társulata, Widder Kristóf koreográfus rende­zésében. A premiert szombaton tartják.

    

   Tovább

   Pettson és Findusz beköltözött a bábszínházba

   hiros.hu 2019. 03. 17.

   Új bemutatóval készült a Ciróka Bábszínház a hosszú hétvégére.  Március 16-án délután mutatták be a Pettson és Findusz, a váratlan vendég című előadást a nagyteremben. Sven Nordqvist népszerű meséit Widder Kristóf, rendező-koreográfus vitte bábszínpadra.

   Tovább