Pörögj te is Cirókával az Országos Gyereknapon

   hiros.hu 2020.05.13.

   Országos Gyermeknapot rendez a Ciróka, az összes hazai intézményes bábszínház bevonásával.
   Május 31-én vasárnap, reggel 8.30-tól este 21.00 óráig, online gyereknapi programmal várják a nézőket az ország 13 pontján! Egyszeri és megismételhetetlen alkalom, izgalmas és különleges „vendégelőadásokkal”. Ráadásul ezúttal az időjárás miatt sem kell majd aggódni!
    

   Tovább

   Karitatív munkával segítenek a cirókások a karantén alatt

   hiros.hu. 2020.04.21.

   A Ciróka Bábszínház munkatársai a karantén kezdete óta keresik a lehetőséget arra, hogyan segítséget nyújtsanak a rászorulóknak a most kialakult kritikus helyzetben. Gyerekeknek, családoknak, fiataloknak és időseknek is próbálnak egy kis örömet csempészni a nehéz hétköznapokba, erről szólnak a CIRÓKArantén Színház produkciói valamint online előadásaik. Ezen túl azonban számos önkéntes munkát végeznek a bábszínház munkatársai.

   Tovább

   Karanténbábozás - játék a túlélésért

   Art Limes Művészeti Folyóirat  2020.04.19.

   Bizonyos dolgok a hatalmunkban vannak, más dolgok nincsenek - mondta a sztoikus bölcs, Epiktétosz, közel kétezer évvel ezelőtt. Azzal, hogy egyik napról a másikra fenekestül felfordult az életünk, mindannyian a bőrünkön érezzük ennek igazságát.

   Tovább

   Otthonaikban alkotnak a kecskeméti bábosok

   2020.04.12. baon.hu

   Miután bezárni kényszerült kapuit a kecskeméti Ciróka Bábszínház, a színészek otthonukban dolgoznak. Fülöp József például négy gyermekével a régi családi tévétornákat idézi meg.

   Tovább

   Klassz online programok a húsvéti hosszú hétvégére

   Trendalelke 2020.04.08.

   Noha a szokásos városi húsvéti programokat idén nélkülöznünk kell, klassz programokat találni online is. A legkisebbek mondókázhatnak, a nagyobbak tornázhatnak, kreatívkodhatnak, mesét hallgathatnak. A felnőtteket pedig többek közt komolyzenei csemege, kvíz és színházi előadás várja.

   Tovább

   Valami készül a Cirókában

   hiros.hu  2020.03.24.

   Mosható szájmaszkokat gyártott a Ciróka varróműhelye a megyei kórház részére. A társulat tagjai pedig online bejelentkezésekre készülnek, és a Vasárnapi Mesébelépő játék is folytatódik. A kecskeméti bábszínházban tehát, miként arról a tőlük kapott híradás tanúskodik, nem állt meg az élet.

   Tovább

   Online előadásokkal jelentkezik a Ciróka

   baon.hu 2020. 03. 24.

   A kecskeméti Ciróka Bábszínház rajongóinak nem kell teljesen nélkülözniük a társulatot, online előadásokkal és egyéni produkciókkal készülnek a bábszínészek.

   Tovább

   Bábszínházi Világnap online

   hiros.hu 2020. március 21.

   Online ünnepli a Ciróka Bábszínház a  bábosok ünnepét a kialakult rendkívüli helyzetre való tekintettel. Délelőtt koncerttel, délután A lepkeoroszlán című előadással kedveskednek nézőiknek.

   Tovább

   Komor Úr sorsfordító utazásra megy az égigérő lifttel

   baon.hu 2020.02.14.

   Komor Úr soha nem mosolyog, sőt, megrögzötten üldözi a nevetéseket. Ám egy nap különleges utazásra indul, ami örökre megváltoztatja az életét. Az égig érő liftet – Somogyi Tamás rendezését – szombaton mutatja be a Ciróka Bábszínház.

   Tovább

   A monumentális díszletektől a mini színházig

   2020.02.05. hiros.hu

   Lázas munka folyik ezekben a napokban a Ciróka Bábszínház műhelyében. Az utolsó simításokat végzik a bábokon és a díszleteken a társulat legújabb előadásának bemutatójához. Az égigérő lift című darab, amit február 15-én mutatnak be, monumentális kellékeket vonultat fel. Közben pedig egész februárban járják a megye iskoláit Az aranyszőrű bárány című előadás mini színházával.

   Tovább