Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Bábtáncoltatás és hangszercirógató Keresztes Nagy Árpáddal

Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát? S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! 
Keresztes Nagy Árpád népszerű vendégelőadása, a Krisztus urunk és furulya ismét a Cirókában- Február 5.  9.30 és 11.00 óra, Nagyterem
Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Tovább


JEGYRENDELÉS - megújult a jegyprogramunk

Weboldalunkon elkészült az a fejlesztés, amelynek köszönhetően a JEGYRENDELÉS menüpontból, a SimplePay-en keresztül, közvetlenül tudnak nézőink jegyet vásárolni előadásainkra.

Felhívjuk figyelmüket, hogy az új rendszerben foglalást rögzíteni csak fizetéssel együtt lehetséges!
Fizetés nélkül a foglalás érvénytelen és kilépéskor automatikusan törlődik a rendszerből!
A sikeres fizetést követően nézőink emailben visszaigazolást kapnak a jegyvásárlásról, amely tartalmazza a megrendelt helyeket és egy QR kódot. A QR kód bemutatásával tudjuk az előadás előtt a belépőjegy érvényességét ellenőrizni.

 

Tovább


Egyszem, Kétszem, Háromszem

Bemutató: február 11. 17.00 óra, Nagyterem
A Grimm testvérek meséje egy olyan világot mutat be, amely eltér a miénktől. Itt minden embernek egy, három, hét…azaz páratlan számú szeme van. Ebben a tudatban él három nővér az erdő közepén. Hárman élnek, páratlanul szépek és különlegesek. De egyikük, Kétszemű más, mint testvérei. Páros szemmel született, ezért nővérei szemében ő furcsa, hibás. Lenézik, kiközösítik, dolgoztatják. De Kétszemű nincs egyedül. Kis segítséggel megtanul kiállni önmagáért. Nem kell ehhez más, csak egy álruhás tündér, egy kis énektudás és egy…kecske.

Az Egyszem, Kétszem, Háromszem egy történet a furcsaságokról és az elfogadásról, egy olyan kifordított világról, ahol semmi sem az, aminek látszik.
Az előadást 6 éves kortól ajánljuk!

Tovább


ANYAJEGY – FOLYTATÓDIK IFJÚSÁGI-FELNŐTT ELŐADÁS-SOROZATUNK

 A KL Színház vendégelőadása február 17-én, 19.00 órakor  14+

Előadás születésről és halálról, anyákról és gyerekekről, férfiakról és nőkről. Az élet legapróbb és legfontosabb kérdéseiről.

Markó-Valentyik Anna Szabó T. Anna gyermekvárással, anyasággal kapcsolatos verseiből kiindulva egy komplex előadást épített fel, amelyben a versek magától értetődően simultak bele az egészbe. Az előadás gazdag eszköztárában bábjáték és tárgyanimáció él együtt a színészi munkával. A legjobb pillanatokban a kisfiúbáb valóban életre kel, és az anya-gyermek kapcsolat minden pátosztól és fellengzőségtől mentesen, mégis szívhez szólóan jelenik meg a színpadon.”
(Turbuly Lilla, Kútszéli stílus)

Tovább


Állatkerti útmutató

Bemutató november 26-án, 17.00 órakor.  Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

Óvodásoknak szóló előadásunkban a világot felfedező gyermekek találkozhatnak a lírával, mint műnemmel, hiszen a versek megismerése rendkívül fontos az anyanyelv elsajátításához. A bábelőadás szövege a magyar gyermekirodalom ismert alkotásaiból áll össze. A versválogatás az állatok, álltavilág témakörét járja körül a gyermeki fantáziára építve, hiszen játék közben „bármiből bármi lehet”. Hétköznapi tárgyak lényegülnek át színpadi szereplőkké, a nézők szeme láttára jönnek létre a különböző különös, vagy éppen jól ismert állatok. Sok humorral, ötlettel és izgalommal várjuk az állatokat és verseket kedvelő nézőket.
Veres András rendező gondolatai az előadásról: https://youtu.be/K8I2ZCeJMec

Tovább


Barguzin - lehullt csillag fénye, bemutató előadás

November 18-án pénteken, 19.00 órai kezdettel mutatja be bábszínházunk a Barguzin – lehullt csillag fénye című produkciót.
A Petőfi születésének 200. évfordulója előtt tisztelgő előadást Fábián Péter írta és rendezte.

A humor és az abszurd eszközeivel színpadra állított fordulatos történet fontos alapkérdéseket jár körül.  Mit jelent az, hogy valaki magyar? Hol kezdődik a magyarságunk, mennyire fontos a nemzeti identitásban a származás, és mennyire a kultúra, a magyar nyelv?

A bemutató kapcsán, a rendezővel készült interjúért klikk a Tovább gombra! 

Tovább


Felnőtt sorozatunk következő előadása: Barguzin - lehullt csillag fénye

2022. november 19. szombat, 19.00 óra - nagyterem. 
Az előadást 16 éves kortól ajánljuk!

A Magyarországi Bábszínházak 15.Találkozóján, a darab szakmai bemutatója után, Turbuly Lilla író, kritikus így írt a produkcióról:
"A Barguzin – lehullt csillag fénye a találkozó egyik csúcspontja lett. A darabot Fábián Péter írta, és annyiban kapcsolódik Kecskeméthez, hogy annak idején innen indult burját földre az a delegáció, akik kiásták Petőfi állítólagos maradványait – melyekről később kiderült, hogy egy nő csontjai. A fordulatos történet egy ideig „csak” a nevetőizmainkat teszi próbára, aztán elmélyül, és már olyan alapkérdésekről szól, hogy mi is az az identitás, mi van akkor, ha lelepleződik, hogy tévhitekre épült a hazafias öntudatunk, és miből tudjuk újjáépíteni azt... 

Tovább


Megyei Prima díj jelölt Apró Ernő, a Ciróka Bábszínház nagypapája

Bár 2021-ben elköszönt a társulattól, azóta is számos alkalommal láthatták nézőink Apró Ernőt a Ciróka színpadán. Az előző évadban az Aranyszőrű báránnyal, most pedig a Kenyérből kelt mesével tért vissza bábszínházunkba, nézőink nagy örömére! Évtizedeken keresztül különböző karakterek mögé bújva szórakoztatta, tanította, ejtette ámulatba a gyermekközönséget és a felnőtt nézőket.
Elhivatottságát, profizmusát és a kultúra iránti szeretetét nem ismerhetnék el jobban, mint a Megyei Prima díjjal.
Mi itt a Cirókában Apró Ernőre szavazunk! https://primadij.hu/szavazas

Tovább


Játssz a Katona József Könyvtárban és nyerj Ciróka Bábszínház Ajándékjegyet!

A Ciróka Bábszínház és a Katona József Könyvtár közös játékában a könyvtár földszintjén elszórtan kihelyezett téglalap alakú kis képeket kell felkeressétek és felismerjétek, amelyek mindegyike valamilyen módon az égbolthoz kapcsolódik. Hosszas, internetes kutatómunkára ezúttal nem lesz szükség: a középső tájékoztatási ponton kapott feladatlappal elég csupán párba állítani a fotókat és kifejezéseket.
Játssz velünk Te is!

A játék időtartama: 2022.10.28. 10:00 óra - 2022.11.18. 18:00 óra.
Sorsolás: 2022.11.19. (szombat) 15:00 óra (Túl az Óperencián családi mesedélutánunkon).
A jutalom: bábszínházi ajándékjegyek.
További információ és a nyereményjáték szabályzata: https://bit.ly/3U33mlq

Tovább


Pestiek a Budai utczában - A kisgömböc

Október 17. hétfő, 19.00 óra.
Felnőtt sorozatunk első előadása a Magamura Alkotóműhely és a KL Színház közös produkciója.
Főszereplője Bohus, a böllér amolyan huszonegyedik századi mindentudó – és ahogyan az a huszonegyedik századi mindentudóknál lenni szokott: folyton siet. De sohasem annyira, hogy ne volna ideje egy-két jó szót szólni azokhoz, akikkel ebben a folytonos sietségben összefut. És ha már ott van, miért ne mondana el egy pohár fröccs mellett egy izgalmas történetet? 
A szórakoztató előadáson nézőink is vendégeink egy pohár fröccsre!
Az előadást 18 éven felülieknek ajánljuk!

Tovább


Kenyérből kelt mese - ÚJABB SZABAD HELYEK AZ ELŐADÁSRA!

Október 16-án, a kenyér világnapján, a nagy érdeklődésre való tekintettel a bábszínház nagytermében várjuk nézőinket a Kenyérből kelt mese című előadásunkra, 9.30 és 11.00 órai kezdettel!
Mindkét időpontban további szabad helyek állnak nézőink rendelkezésére.
Jegyfoglalás:  jegyertekesites@ciroka.hu, tel: 06 30 831-0625

Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Tovább


A Napról és a Holdról - Bemutató előadás

Az évad első új produkcióját október 1-én 17.00 órakor mutatja be társulatunk.
A mozgás és a tánc nyelvére épülő különleges előadást Kovács Domokos rendezésében láthatja közönségünk.
További alkotók:
Tervező: Lázár Helga, szcenikus: Sári Miklós, zeneszerző: Jankó Mátyás, dramaturg: Nagy Orsolya, rendezőasszisztens: Szabó Nóra.
Játszák: Darvas Emőke, Horgas Ráhel, Lendváczky Zoltán, Szekeres Máté, Szentgyörgyi Dániel e.h., Szörényi Júlia

Tovább


Az Aranyszőrű báránnyal ünnepeljük a magyar népmese napját

Szeptember 30-án, a nagy mesemondó, Benedek Elek születésnapján ünnepeljük a magyar népmese napját.

Bábszínházunk az egyik legnépszerűbb népmeséből készült előadásával, Az aranyszőrű báránnyal ünnepeli meg a jeles napot, a Református Általános Iskola tanulóival együtt.
A mókás történetet bőséges humorral, furulyaszó kísérettel Fülöp József meséli el ölbe vehető kisszínpadán, sokat látott aprócska titiri bábokkal.

 

Tovább


Vasárnapi Mesébelépő - Csillagok üzenete

Amikor felnézel az égboltra, megszámlálhatatlan csillag ragyog le rád.
Mindegyiknek üzenete van számodra: legyél bátor, segítőkész, türelmes, kitartó, becsületes, barátságos, igazságos, szeretetteljes!
Vannak csillagok, amelyek elhagyják az égboltot… Ezek, miután földet értek kővé dermednek, mágikus erejük azonban megsokszorozódik.
Egy ilyen mágikus kő birtokosa lehetsz, ha vasárnaponként legalább 8 alkalommal ellátogatsz hozzánk. Gyűjtsd a matricákat, és ragaszd fel a megfelelő helyre. Ha betelik a gyűjtőfüzeted, kérj újat!
Az első matricát szeptember 18-án szerezheted meg!

 

Tovább


Vitéz László és a csodamalom

Szeptember utolsó vasárnapján visszatér hozzánk a piros sipkás vidám fickó, Vitéz László, és újra a Cirókában püföli majd az ördögöket nagymamucikája báli legyezőjével. Ehhez hangos buzdításra lesz szüksége, ezért nagyon várja a régi ismerősöket és az új pajtikákat is a bábszínházba, szeptember 24-én 10.30 órakor!

Tovább