Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

Elköszönt a társulattól Ernő bácsi

A Ciróka-család nagypapája, Apró Ernő úgy döntött, hogy visszavonul az aktív színpadi munkától. Az együtt töltött 28 évet - a hétfői évadzárót követően- ünnepeltük meg. Bár a kapcsolat nem szakad meg, hiszen Ernő bácsit várják vissza régi szerepei, mégis nehéz szívvel engedjük el ennyi év után. Érzéseinket Gimesi Dóra - több előadásunk szerzője- segített szavakba önteni. 

Tovább


Múzeumok éjszakája a Cirókában

Június 26-án- a Múzeumok éjszakáján- 19.00 és 24.00 óra között izgalmas előadásokkal és koncertekkel várjuk az érdeklődőket!
Programjaink a jelenleg érvényben lévő szabályoknak megfelelően védettségi igazolvánnyal látogathatók.
Az előadások előzetes regisztrációhoz kötöttek, valamint az udvari programok látogatói létszáma is korlátozott.
Regisztráció az előadásokra: seres@ciroka.hu 76/482-217, 30/831-0625.

Részletes programért klikk a Tovább gombra!

Tovább


Színházi élmény - maszk nélkül

 

Kedves Nézőink!


Örömhírrel jelentkezünk! Június 1-től a maszk használata előadásainkon nem kötelező!
A védettségi igazolvány felmutatása felnőtt nézőink részéről továbbra is elvárás.

Szeretettel várunk mindenkit!

Tovább


Gyereknap vendégelőadással és meglepetésekkel

Keresztes Nagy Árpád Krisztus urunk és a furulya című vendégelődásával kínálunk felhőtlen szórakozást nézőinknek a bábszínház udvarán május 30. vasárnap 10.30 órakor. 
A meséből kiderül, hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát, s az is, hogy kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? Furulyaszó, kobozpengés és ördögi dudanóták mellé gyereknapi meglepetésekkel is kedveskedünk nézőinknek. Méghozzá előadás előtt és után is. 

Rossz idő esetén a programot a bábszínház kistermében tartjuk meg.
Az előadás  a„KÖSZÖNJÜK, MAGYARORSZÁG!” program keretében valósul meg.

 

Tovább


Állatfarm, premier

Május 30-án mutatja be bábszínházunk az Állatfarm című osztálytermi produkciót, Vidovszky György rendezésében. A középiskolásoknak szóló darab zártkörű bemutatója 18. órakor kezdődik.

A drámapedagógiai foglalkozással egybekötött előadás  célja  nem a regény színpadi illusztrálása, hanem a történet tartalmi kérdéseire való koncentrálás. A darab nem történelmi parabola, hanem jelen idejű játék a regény alapkéréseiről: hatalomról, egyenlőségről, korrupcióról és manipulációról. Négy színész folyamatosan szerepköröket váltva, időnként a nézőket is bevonva idézi fel az egykor volt Állatfarm történetét. A felmerülő közösségi és erkölcsi dilemmákat pedig feldolgozó foglalkozás keretében vitatják meg a diákokkal. 

A darab látványvilágát Mátravölgyi Ákos tervezte, zenéjét Monori András, az izgalmas koreográfiát pedig Gyevi-Bíró Eszter jegyzi.  Az előadást Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia játssza.

Tovább


Vendégelőadás és bemutató - újraindult az élet bábszínházunkban

A Vitéz László című előadással nyitotta meg újra kapuit bábszínházunk május 16-án vasárnap, kedden pedig már a márciusban félbeszakadt Állatfarm előadás próbái is újraindultak.
A középiskolásoknak szóló darabot, Orwell azonos című regénye alapján, Vidovszky György állítja színpadra. A produkció zártkörű bemutatója – a tervek szerint- május 30-án délután lesz.

Ugyanezen a napon délelőtt, 10.30 órai kezdettel, Keresztes Nagy Árpád bábtáncoltatós vendégelőadására várjuk az óvodás-kisiskolás korosztályt! A  Krisztus urunk és a furulya című meséből nem csak az derül ki, hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát, de furulyaszó, kobozpengés és ördögi dudanóták is biztosan lesznek.

Tovább


Újra nyit a bábszínház!

Kedves Nézőink!
Anyák napján Fülöp már kikotyogta, hogy hosszú-hosszú idő után májusban végre újra találkozhatunk.
Nagyon fontos számunkra nézőink egészsége, ezért ebben a hónapban egyelőre csak a sárkányos udvaron, szabad levegőn tartunk előadásokat.

Május 16-án vasárnap 10:30 és 16.00 órai kezdettel Vitéz László várja az érdeklődőket, aki az elátkozott malomról szóló vidám történetével igyekszik feledtetni minden bút és bajt.
Május 30-án vasárnap, szintén 10.30 órakor, Keresztes Nagy Árpád érkezik hozzánk Krisztus Urunk és a furulya című előadásával.
 A meséből kiderül, hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát. A furulyán kívül más népi hangszerrel is megismertet bennünket a mese- és énekmondó.

 

Tovább


Vitéz László és az elátkozott malom

2021. május 16. vasárnap, 10.30 óra  
Helyszín: Ciróka udvar


Bábszínházunk hosszú kényszerszünet után, május 16-án újra nyitja kapuit.
Elsőként Vitéz László várja majd a gyerekeket és szüleiket a Ciróka udvarán, hogy palacsintasütője segítségével újra móresre tanitsa az ördögöket.
Jegyek elővételben a JEGYRENDELÉS menüpont alatt, 1.000,- Ft-os egységáron vásárolhatók. Az előadás napján, a helyszínen a jegyek ára 1.200,- Ft.
 

Tovább


Báron László 90. születésnapján bábszínházunk kisfilmmel emlékezik meg alapítójáról.

Báron László a Ciróka Bábszínház alapítója elismerten sokoldalú művész volt. Grafikus, zománcművész, festő, bábművész, rendező és nem utolsó sorban nagyszerű pedagógus.

Alkotói pályájának indulását jelentős mértékben meghatározta a gödöllői Remsey családdal való kapcsolata, akiknek köszönhetően a képzőművészeti világ mellett a bábjátékkal is megismerkedhetett. A Remsey család műtermében látott először bábelőadást, és azonnal beleszeretett.

VIDEÓ : Báron Lászlóra emlékezünk

Tovább
KÖZÖS TAPS A FRONTVONALBAN SZOLGÁLÓK TISZTELETÉRE

2021. március 27-én 19 órakor, a SZÍNHÁZI VILÁGNAP alkalmából.

A Ciróka Bábszínház csatlakozik a kaposvári Csiky Gergely Színház felhívásához.
 

Kérjük közönségünket, hogy március 27-én, a Színházi világnapon este 7 órakor, otthonainkban nyissunk ablakot, és tapsoljuk meg azokat, akik a mindennapokban értünk és egészségünkért dolgoznak!
 

KÖSZÖNJÜK!

 

Tovább
Bábszínházi Világnap

Március 21-én, a Bábszínházi Világnapon, az elmúlt évadok egyik legnépszerűbb előadásával, a Babarókával kedveskedünk nézőinknek.
Az előadást reggel 7.00 órától este 20.00 óráig láthatják az érdeklődők. A produkció linkjét facebook és weboldalunkról érhetik majd el nézőink.

https://business.facebook.com/ciroka.babszinhaz/videos/445268493394673/

A világnap alkalmából színészeink is szólnak közönségünkhöz. Egy-egy, a szívükhöz közel álló előadás fotójának kíséretében megosztják nézőinkkel, hogy mit is jelent számukra a színház.
Apró Ernő, Fülöp József, Krucsó Júlia Rita, Lendváczky Zoltán és Szörényi Júlia üzenetét ugyancsak facebook és weboldalunkon olvashatják, március 21-én vasárnap, a Bábszínházi Világnapon.
 

Tovább


Bábszínházi Világnap - Markó-Valentyik Anna gondolatai

A Bábszínházi Világnapot 2003 óta, március 21-én ünneplik a bábosok világszerte. Az ünnep kapcsán hagyománnyá vált, a világnapi üzenet, melyben a szakma egy jeles képviselője osztja
meg gondolatait a bábszínházakkal, kollégákkal, a közönséggel. Idén a Bábszínházi Világnap alkalmából Markó- Valentyik Anna Junior-Prima-díjas bábművész, rendező osztotta meg velünk üzenetét.

Tovább


Állatfarm - új tantermi előadás készül bábszínházunkban

Bár jelenleg a középiskolásoknak szóló tantermi előadásaink is szünetelnek, az évad repertoárjának összeállításakor ezúttal is gondoltunk az ifjúsági korosztályra.
George Orwell: Állatfarm c. kisregénye lesz a kiindulópontja  új, drámapedagógiai foglalkozással egybekötött színházi nevelési előadásunknak, amelynek próbái március 1-jén kezdődtek.
A regényben megfogalmazott közösségi és erkölcsi dilemmák felismerése, megvitatása, drámajátékokon keresztül történő feldolgozása kiváló lehetőség arra, hogy az igencsak fajsúlyos téma iránt felkeltsük a diákok érdeklődését.

 

Tovább