Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

FacebookMagyarországi Bábszínházak 15. Találkozója

A Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója 2022 június 11-16. között került megrendezésre Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház szervezésében.
A 15. Találkozó programjában 24 fellépő társulat mutatkozott be, a szabadtéri előadás-sorozatban pedig további 14 produkció és számos játékprogram várta az érdeklődőket Kecskemét főterén.

A Magyarországi Bábszínházak Találkozója nem versenyjellegű, a Magyar Bábművész Szövetség azonban minden alkalommal kiemel egy alkotót, akit kiemelkedő szakmai teljesítményéért elismerésben részesít. A 15. Találkozón a Szövetség díját Czéh Dániel nyerte el a Madarak nyelve" (Bóbita Bábszínház), a "Sárkányölő Sebestyén" és a "Kisgömböc" (KL Színház) című előadásokban nyújtott kimagasló színészi alakításáért.

A Találkozó előadásait, eseményeit a Színikritikusok Céhe is figyelemmel kísérte. Naponta izgalmas beszámolókkal tudósítottak a látott produkciókról, szakmai megbeszélésekről.
Az összefoglalókért klikk a TOVÁBB feliratra!

 

Tovább
XIII. Találkozó -2016. október 12-16.

A Magyarországi Bábszínházak XIII. Találkozója 2016. október 12-16. között került megrendezésre.

A rendezvény hivatalos programjában öt nap alatt 19 bábszínház és magántársulat összesen 29 előadását láthatta a Találkozón résztvevő szakmai közönség.  A Színház –és Filmművészeti Egyetem bábrendező szakos hallgatói is lehetőséget kaptak arra, hogy egy-egy produkcióval bemutatkozhassanak a Találkozó off programjában. Kecskemét főterén pedig két napon át szabadtéri előadások és interaktív játékok színesítették a rendezvény kínálatát.

 

Tovább


XII. Találkozó - 2014. október 15-19.

A Magyarországi Bábszínházak XII. Találkozója 2014. október 15-19.között került megrendezésre.
A Találkozó hivatalos programjában- öt nap alatt- 20 társulat mutakozott be.
Az előadásokat értékelő, véleményező szakmai zsűri tagjai voltak: prof. Hartmut Lorenz főiskolai docens Németországból, Marek Waszkiel a poznani Teatr Animacji igazgatója, Perovics Zoltán a Metanoia Artopédia alapító rendezője és látványtervezője, Sebő Ferenc zeneszerző és Upor László dramaturg, műfordító. A szakmai beszélgetéseket Nánay István kritikus vezette.

Tovább


A XI.Találkozóról

2013. május 9-13. között 11. alkalommal került megrendezésre Kecskeméten a Magyarországi Bábszínházak Találkozója. A rendezvényt - amelynek hivatalos és off programsorozatában 24 fellépő társulat összesen 33 produkcióval mutatkozott be- Halász János kultúráért felelős államtitkár nyitotta meg.

Tovább


A X. Jubileumi Találkozó

2010.május 13-17. között került megrendezésre Kecskeméten, a Ciróka Bábszínház szervezésében a Magyarországi Bábszínházak 10. Jubileumi Találkozója.

Tovább


IX. Találkozó

A Találkozó történetében a 2008.november 13-17. között megrendezett  9.Találkozó rekordot döntött mind az előadások, mind a résztvevők tekintetében.

Tovább


VIII.Találkozó

A Magyarországi Bábszínházak VIII. Találkozója  2006. március 25-én kezdődött, szép tavaszi napsütésben, és 29-én ért véget kissé borongósan, de jó hangulatban.

Tovább


Magyarországi Bábszínházak Találkozója

A bábszínházi szakma részéről 1991 őszén fogalmazódott meg annak igénye, hogy szükség van egy évente visszatérő fórumra, ahol a magyar bábszínházak megjelennek és felmérik jelenlegi helyzetüket, ahol lehetőség teremtődik egymás munkájának figyelemmel kísérésére, szakmai összegzésre.

Tovább