Ciróka bábszínház

TÁMOP

TÁMOP 3.2.3/A-11/1-2012-0037
TÁMOP 3.2.13-12/1-2013-0008

Támogatók

Facebook

„Sosem érzem magam késznek” - Újabb királylány szerepében láthatjuk Horgas Ráhelt a Cirókában

2024. 02.01. Hirös.hu
Interjú Horgas Ráhellel, A só című előadásunk főszereplőjével

Igazi show-műsorra készül a Ciróka Bábszínház. Pénteken mutatják be a nagyteremben Kolozsi Angéla A só című meséjét Kuthy Ágnes rendezésében. Horgas Ráhel játssza a főszereplőt, akit „elkerget a király, ki úgy uralkodik, hogy nem tudja, milyen fontos a nátriumklorid.” A társulat egyik legfiatalabb színművészével a premier apropóján beszélgettünk. De mesélt nekünk kecskeméti benyomásairól és szakmai álmairól is.

Tovább
KÉT TEKNŐC MEGY A SIVATAGBAN

2023. december 12. Revizoronline
Szép, kissé abszurd, de nagyon is eredeti alkotás a Ciróka Bábszínház Tiszavirág – meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján című előadása. Könnyesre nevetjük magunkat, amikor nézzük, de közben az élet nagy kérdésein is gondolkozhatunk. PUSKÁS PANNI KRITIKÁJA.

Tovább
Mikuláskuckó nyílt a Cirókában

2023. 11.27. Hirös.hu
Ebben az évben is különleges vendége van a Ciróka Bábszínháznak. Ismét beköltözött a teátrum falai közé a Mikulás, de csak addig, amíg be nem fejeződik az otthona felújítása. Addig pedig bárki meglesheti, hogyan néz ki a Mikuláskuckó.

Tovább


Az élet kisebb és nagyobb csodáiról mesél a Ciróka legújabb előadása

Hirös.hu 2023-11.17. 
Tiszavirág - Meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján Ezzel a sokat ígérő címmel mutatják be szombaton a Ciróka Bábszínház legújabb produkcióját. Az elsősorban óvodásoknak szóló progresszív, kísérletező előadást Varsányi Péter írta és rendezte bábszínpadra. Mint megtudtuk, egy igazán örült, szabad és játékos darabra készülhet a közönség az élet apróbb és nagyobb csodáiról.

Tovább


TISZAVIRÁG meg minden, ami véletlen eszembe jutott valakinek a születésnapján

Hirös.hu 2023. 10.13.

A Találtunk egy kalapot mesesorozat részeként, óvodásoknak szóló kistermi produkció lesz a Ciróka Bábszínház következő előadása. A Varsányi Péter rendezésében bemutatásra kerülő progresszív bábelőadás az élet kicsi és nagy, de mindenképpen fontos dolgairól szól. Az előadás az óvodás korosztály szemszögéből ábrázolja a világot, amelyben a látszólag apró dolgok ugyanolyan jelentőséggel bírnak, mint a legnagyobbak.

Tovább
Családfa-mesék: szombaton lesz az első bemutató a Cirókában

Hirös.hu 2023.09.21.

A Ciróka Bábszínház 2023/2024-es évadának első nagyszínpadi bemutatója a Családfa mesék című színházi nevelési előadás lesz. A produkció – amelyhez játékos foglalkoztató füzet is készült - a családi összetartozás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Tovább


Különleges évadnyitót tartott a főtéren a Ciróka Bábszínház

2023.09.11. Bácshír
Vasárnap délután gyerekzsivajtól és hangos kacagástól volt hangos a békás szökőkút környéke, ahol a Ciróka Bábszínház tartotta rendhagyó évadnyitóját. Zenével, fagyival, bábokkal és rendkívül vidám pillanatokkal. Miközben Ágoston Béla és Danny Bain mulatságos történeteket mesélt mulatságosabbnál mulatságosabb hangszerek kíséretében, mi Kiszely Ágnessel, az intézmény igazgatójával beszélgettünk az új évadról.

Tovább


SZIKSZAI RÉMUSZ, MARKÓ RÓBERT ÉS VARSÁNYI PÉTER IS RENDEZ A KECSKEMÉTI CIRÓKÁBAN

Színház online 2023. 08.28.

„Napjainkban talán még inkább szükségünk van azokra az élményekre, amelyeket egy közösségben élünk meg: nevetésre, izgalomra, együttérzésre, fájdalomra és feloldásra. Olyan élményekre, amelyekből érzelmileg töltekezhetünk. És amelyekről gondolkodhatunk, beszélgethetünk” – ezekkel a szavakkal nyitotta meg a Ciróka Bábszínházban az új évadot Kiszely Ágnes igazgató, aki mindjárt két jó hírrel is megörvendeztette a társulatot.

Tovább
Véget ért a 10. Színházi Olimpia programsorozata a Ciróka Bábszínházban

Hirös.hu 2023. 06.25.

Június 24-én szombaton, a Múzeumok éjszakájával zárult a 10. Színházi Olimpia Cirókás eseménysorozata, amelynek keretében a hazai bábjátszás meghatározó alkotói és nemzetközileg elismert külföldi előadók mutatták be produkcióikat Kecskeméten. A 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó áprilistól június végéig tartott, amelyet a tizenkét vidéki bábszínház egységes művészeti koncepció mentén valósított meg.

Tovább