Megyei Prima díj jelölt Apró Ernő, a Ciróka Bábszínház nagypapája

   Bár 2021-ben nyugdíjba ment, azóta is számos alkalommal láthatták nézőink Apró Ernőt a Ciróka színpadán. Az előző évadban Az aranyszőrű báránnyal, most pedig a Kenyérből kelt mesével tért vissza bábszínházunkba, nézőink nagy örömére! Évtizedeken keresztül különböző karakterek mögé bújva szórakoztatta, tanította, ejtette ámulatba a gyermekközönséget és a felnőtt nézőket.
   Elhivatottságát, profizmusát és a kultúra iránti szeretetét nem ismerhetnék el jobban, mint a Megyei Prima díjjal.
   Mi itt a Cirókában Apró Ernőre szavazunk! https://primadij.hu/szavazas

   Ernő bácsi így vall pályafutásáról:
   "1967 óta a színházról szól az életem. 1973-ig Szabadkán a Népszínházban, majd utána 1992-ig a Gyermekszínházban dolgoztam. Itt ismerkedtem meg és lettem jóban a bábozással. Annyira jóban, hogy tudtam: ez az, amit én csinálni akarok! Azóta bábozok szeretettel, odaadással, alázattal. 1992-ben a győri Városi Bábszínházba szerződtem, de a 93/94-es évadot már Kecskeméten, a Ciróka Bábszínházban folytattam és itt is maradtam 28 éven keresztül. Szép és nagy feladatok találtak meg: a Farkas és Piroska, Gabi és a repülő nagypapa, a Csomótündér és sok más előadás.
   2002-ben a Magyar Kultúra Napja alkalmából elismerő oklevelet kaptam Kecskemét kulturális életében végzett kiemelkedő és eredményes munkámért. 2011. március 15-én pedig Blattner Géza Díjat vehettem át a MK Nemzeti Erőforrás Minisztériumától.
   És ami fiatalon tart: unokáink, gyerekeink és a közönség szeretete."


   ×