Különleges évadnyitót tartott a főtéren a Ciróka Bábszínház

   2023.09.11. Bácshír
   Vasárnap délután gyerekzsivajtól és hangos kacagástól volt hangos a békás szökőkút környéke, ahol a Ciróka Bábszínház tartotta rendhagyó évadnyitóját. Zenével, fagyival, bábokkal és rendkívül vidám pillanatokkal. Miközben Ágoston Béla és Danny Bain mulatságos történeteket mesélt mulatságosabbnál mulatságosabb hangszerek kíséretében, mi Kiszely Ágnessel, az intézmény igazgatójával beszélgettünk az új évadról.

   Tovább

   Véget ért a 10. Színházi Olimpia programsorozata a Ciróka Bábszínházban

   Hirös.hu 2023. 06.25.

   Június 24-én szombaton, a Múzeumok éjszakájával zárult a 10. Színházi Olimpia Cirókás eseménysorozata, amelynek keretében a hazai bábjátszás meghatározó alkotói és nemzetközileg elismert külföldi előadók mutatták be produkcióikat Kecskeméten. A 10. Színházi Olimpia részeként megrendezett Bábművészeti Világtalálkozó áprilistól június végéig tartott, amelyet a tizenkét vidéki bábszínház egységes művészeti koncepció mentén valósított meg.

   Tovább

   BÁBulatos Extraordinárium a Múzeumok éjszakáján

   Hirös.hu 2023. 06.20.

   Június 24-én szombaton két külföldi és három hazai fellépő társulat produkciójával ér véget a Ciróka Bábszínházban a 10. Színházi Olimpia gazdag programsorozata, amelynek keretében április közepétől június végéig különleges produkcióknak lehettek részesei a kecskemétiek.

    

   Tovább

   Mesebeli zeppelin landolt Kecskemét főterén

   Hirös.hu 2023.06.16.

   Egy különleges zeppelin varázsolt el kicsiket és nagyokat pénteken délután Kecskemét főterén. A spanyol Baldufa Teatre ZEPPELIN című utcaszínházi előadását az utolsó tanítási napon, a 10. Színházi Olimpia keretében láthatta a közönség a Ciróka Bábszínház szervezésében. Mintegy ezren gyűltek össze, hogy megnézzék a léghajós kalandokat.

   Tovább

   Egy zeppelin száll le pénteken Kecskemét főterén!

   Hirös.hu 2023. 06. 14.
   Egy fantasztikus utcaszínházi produkcióval ajándékozza meg a gyerekeket az utolsó tanítási napon a Ciróka Bábszínház. A 10. Színházi Olimpia részeként június 16-án 14.30-tól egy zeppelin száll le Kecskemétre a spanyol La Baldufa Teatre művészeinek köszönhetően. A vonuló színház lélegzetelállító kalandokat ígér kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

   Tovább

   Mesebeli időutazók csöppentek Kecskemét főterére

   2023.06.05. Hirös.hu 
   Szürreális élményben lehetett része vasárnap este mindazoknak, akik kíváncsiak voltak a Stelzen Art társulat Időutazók című produkciójára. Míg délelőtt pillangóként és tündérekként lejtették táncukat a gólyalábas bábművészek, az éjjeli főtéren kivilágított, bizarr jelmezcsodákban varázsolták el a közönséget.

   Tovább

   Gólyalábas virágparádéval nyitott az egésznapos bábos gyerekprogram Kecskemét főterén

   Hirös.hu 2023.06.04.

   Nagy tömeg várta vasárnap délelőtt a Stelzen Art társulatot Kecskemét főterére, ahol késő estig tartanak a gyerekprogramok a Városháza átadó ünnepsége, illetve a 10. Színházi Olimpia keretében. A német társulat Virágok és Pillangók című produkciójával kápráztatta el a kecskemétieket, késő este azonban újabb jelmezekkel, új műsorral érkeznek.

   Tovább

   Gólyalábas utcaszínháztól az időutazókig

   2023. 06.03. Baon.hu

   Vasárnap látványos produkciókkal kapcsolódik a kecskeméti Ciróka Bábszínház a városháza felújítását ünneplő rendezvénysorozathoz. Lesz gólyalábas utcaszínház, jön Vitéz László és Pulcinella, elénk tárul a cirkuszvilág, és az utcai orgona mester vándorverklijével a régi idők hangulatát hozza el.

   Tovább