Múzeumok éjszakája a Ciróka Bábszínházban

   A hagyományokhoz hűen, este 19.00 órától várjuk az érdeklődőket a Múzeumok éjszakája programjainkra a Ciróka udvarán, kis-és nagytermében.  A férőhelyek száma korlátozott, helyfoglalás ezúttal is érkezési sorrendben!
   Az idei mottónk: RÉGI TÖRTÉNETEK ÚJ KÖNTÖSBEN

   Részletes programért klikk a Tovább feliratra!

   Tovább

   Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozója

   2022. június 11-16. között 14. alkalommal került megrendezésre a Magyarországi Bábszínházak Találkozója.
   6 nap alatt 34 színháztermi előadás, 14 szabadtéri produkció, több mint 400 hazai és határon túli szakmai részvevő.

   A napi eseményekről izgalmas összefoglalók születtek a Találkozón résztvevő színikritikusok tollából!

   Letöltéshez klikk a tovább gombra!

   Tovább

   Színjátszó Maraton

   2022. június 7-én kerül sor a Kecskeméti Színjátszó Műhely éves nagy seregszemléjére, a XXI. Színjátszó Maratonra, a Ciróka Bábszínházban, amelyen az elmúlt egy év kecskeméti diák- és gyermekszínházi előadásainak legjavát láthatják az érdeklődők.
   Pedagógusnap alkalmából a tanároknak a belépés ingyenes!
   Információ, jegyigénylés: Rácz Annamária 30/ 502-48-10 pancs.racz@gmail.com

   Tovább

   Vas Laci - a debreceni Vojtina Bábszínház vendégelőadása

   A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 12-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Hol volt, hol nem volt, hetedhét országon is túl, még az üveghegyeken is túl, volt egyszer egy király, annak egy fia meg három lánya. A fiút Vas Lacinak hívták, mert olyan erős volt, mint maga a vas. No de nemcsak erős volt Vas Laci, de csintalan is: hét ördög lakott benne. Egy nap annyira megmérgelte magát a nővérei civakodásán, hogy azt kívánta, nyelje el őket a föld. És így is lett. Laci nem tehetett egyebet, útnak indult, hogy felkutassa a nővéreit. Ezzel vette kezdetét Laci útja az izgalmas kalandok és a hőssé válás felé. 

    

   Tovább

   Pán Péter - a Békéscsabai Napsugár Bábszínház vendégelőadása

   A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 13-án, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

   Minden gyerek felnő egyszer, kivéve egyet. Ő Pán Péter, aki hétnapos korában kirepült az ablakon át, és megszökött az emberi létből, hogy soha ne kelljen felnőnie. Péter, a szökése óta Sohaország szigetén él, ahol minden nap lélegzetelállító kalandokban van része. Egy valami viszont borzasztóan hiányzik neki: az anyukája. De ezt persze soha nem árulná el senkinek.

   Tovább

   Emma csöndje - a budapesti Kolibri Színház vendégelőadása

   A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Katona József Nemzeti Színházban, 2022. június 13-án, 19.00 órai kezdettel.  Az előadást 7 éves kortól ajánljuk!

    hétéves Emma épp két hete, három napja és tíz perce jár iskolába. Más, mint az osztálytársai: különösen érzékeny a zajokra, és retteg, ha meg kell szólalnia mások előtt. Az emberekkel nehezen kommunikál, ám a tengeri állatokat megérti. Szülei munkahelyén, a tengerbiológiai kutatóközpont állatkórházában barátja lesz a sebesült cápa, a narvál, a lamantin, a rája, a polip. Emma úgy képzeli, hogy a világ egy nagy akvárium, ő pedig egy pici tengeri uborka az akvárium fenekén.

   Tovább

   A dzsungel könyve - a győri Vaskakas Bábszínház vendégelőadása

   A produkció a Magyarországi Bábszínházak 15. Találkozóján kerül bemutatásra, a Hírös Agóra színháztermében, 2022. június 14-én, 15.00 órai kezdettel. Az előadást 5 éven felülieknek ajánljuk!

   Maugli, az emberkölyök, amióta az eszét tudja, a dzsungelben él. Bagira, a feketepárduc és Balú, a barnamedve, Maugli tanítómesterei farkasnak nevelték. Ám egy nap rádöbben, hogy ő más, mint a többi farkas, más, mint a dzsungel összes többi teremtménye. Nyomozásba kezd, hogy megtudjon egyet s mást a származásáról.

   Tovább

   Lenni vagy nem - az évad utolsó felnőtt előadása

   Pestiek a Budai utczában sorozatunk utolsó vendégelőadását áprlis 11-én 19.00 órakor láthatják nézőink. 
   A  KV Társulat , a Maszk Egyesület és az E - Mancik Színházi Manufaktúra közös produkciója. 18+

   O. Horváth Sára Lenni vagy nem című drámája a gyermekvállalással kapcsolatban felmerülő problémák sokféleségével foglalkozik. Helyszín: a mai Magyarország.
   A szereplők társadalmi háttere, élethelyzete és életkora nagyon különböző...A felmerülő történetek annyira maiak és személyesek, hogy a néző azt érezheti, a színpadon álló nyolc ember közül bármelyik lehetne ő maga is... 
   NÉZZE MEG AJÁNLÓNKAT!

   Tovább

   Tervelfogadást tartottunk

   Az évad utolsó produkciójának munkáit kezdtük meg március 22-én.
   A BARGUZIN- lehullt csillag fénye –című ifjúsági-felnőtt darabot Fábián Péter állítja színpadra.
   Az előadást június elején mutatja be társulatunk.

   Tovább

   Krisztus urunk és a furulya

    Keresztes Nagy Árpád népszerű vendégelődása ismét a Cirókában- Április 3. 9.30 óra Nagyterem
   Az előadást 4 éves kortól ajánljuk!

   Hogyan, s kitől kapta a magyar juhász a furulyát?
   S a kanásznak miért nincs? S ha a juhásznak van, mi haszna belőle? No, ezt biztosan megtudják, s még egyebeket is, ha kicsiny színpadunk köré elég közel sereglenek. Furulyaszó, kobozpengés, ördögi dudanóták biztosan lesznek. S ha mindezek táncos kedvüket előcsalogatják, magukat vissza ne fogják! Előadásunkat 55 percben elsősorban óvodás és kis iskolás közönségünknek ajánljuk… bár a felnőttek sem csukták be még eddig sem szemüket, sem fülüket…
   A hangszereket, bábokat és a szavakat forgatja Keresztes Nagy Árpád.

   Tovább

   A KIS BOSZORKÁNY

   Március 27. vasárnap, 10.30 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 4 éven felülieknek

   A szegedi Boszorkánysziget egy boszorkánylegendáktól átitatott helye Szeged városának. Mesénkben itt tartják minden évben a boszorkányok a Boszorkányszombatot, nagy tánccal, mulatsággal. És ide vágyik főhősünk, a 127 éves kis boszorkány is…
   Varázslatokkal teli előadásunkat óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!

   Tovább

   Március 21. Bábszínházi Világnap

   A Bábszínházi Világnapot 2003 óta, március 21-én ünneplik a bábosok világszerte.
   Társulatunk izgalmas vendégelőadásokkal szeretné valamennyi korosztály számára emlékezetessé tenni a bábosok határtalan ünnepét.
   A Világnap előeseményeként, március 20-án vasárnap, 9.30 és 11.00 órakor a legkisebbek, vagyis a 4 éven aluliak  Rókus mókussal kalandozhatnak a bábszínház kistermében, míg a nagyobbak a 10.30 órakor kezdődő, A háromágú tölgyfa tündére előadást izgulhatják végig nagytermünkben.
   Március 21-én 10.00 órakor Vitéz László szórakoztatja majd a gyerekeket, felnőtt nézőink pedig 19.00 órakor A fekete kakas lélekemelő történetét láthatják újra, Fabók Mariann lenyűgöző előadásában.

   Tovább

   Bábszínházi Világnap - A fekete kakas

   A Bábszínházi Világnapon olyan lenyűgöző vendégelőadással várjuk nézőinket, amely már több alkalommal megtöltötte a nézőteret színházunkban. 
   Mikszáth Kálmán azonos című elbeszéléséből készült A fekete kakas című produkcióval tér vissza hozzánk  a virtuóz bábjátékos, Fabók Mariann.
   A március 21-én 19.00 órakor kezdődő előadást 14 éves kortól ajánljuk!
    

   Tovább

   RÓKUS MÓKUS - Csöppségek színháza, avagy totyogásra fel!

   Március 20. vasárnap, 9.30 és 11.00 óra - A szegedi Kövér Béla Bábszínház vendégelőadása 1 éves kortól

   Él Szegeden egy mókus. Huncut, fürge, bujkálós. Kalandozni, énekelni, érzelmeket kifejezni nem rest.

   Makkos mókus fönn a fán.
   Mi a bajod kiskomám?
   Hej, egyedem, begyedem,
   tanakodom mit egyem.

   Tovább

   A HÁROMÁGÚ TÖLGYFA TÜNDÉRE

   Március 20. vasárnap,10.30 óra - Fabók Mancsi Bábszínháza 
   Vendégelőadás 5 éves kortól

   Sűrű erdő közepében gazból gyütt boszorkány őriz ódon tölgyfába zárott három tündérleányt. Mesénk arról beszél, hogy éretlenke, de jó lelkületű királyi fiú mint szabadítja meg ezeket, mint veszejt el közülük kettőt, s mint szeret meg egyet halálosan. De kettejük boldogságára várni kell türelmesen: hiszen a gazból gyütt boszorkányt sem kell félteni... 
    

   Tovább