Kínában vendégszerepel társulatunk

      November 21-28. között kerül megrendezésre a kínai Fujian tartományban a 6. Quanzhou Nemzetközi Bábfesztivál, amelyen Magyarországot- egyedüli meghívottként-  a Ciróka Bábszínház képviseli.
      A hogyan fogjunk csillagot? című előadást 4 alkalommal mutatjuk be a kínai közönségnek, november 25-én és 26-án.

      Quanzhou Kína keleti partján helyezkedik el, és méltán érdemelte ki a Kelet-Ázsia Kulturális Fővárosa címet. Az UNESCO a “Világ kultúráinak kiállító központja”-ként tartja számon a várost, amely egyúttal a“Bábművészet Otthona” is. A Quanzhou-i marionett- és kesztyűsbáb művészet több mint ezer éves hagyományokkal, nemzeti- és nemzetközi hírnévvel rendelkezik. A város már öt alkalommal rendezte meg a nagy érdeklődésre számot tartó Quanzhou-i bábfesztivált. 

      Történetünk hőse egy kisangyal, Theo. Kissé hamisan szól az éneke, unja a tökéletes felhőket és nem igazán képes bárkire, vagy bármire vigyázni. Saját magára a legkevésbé. Így eshet meg, hogy Theo egy nap véletlenül elveszít egy csillagot. Leszáll a Földre, ahol egy nyüzsgő város zűrzavarában találja magát. Az idő gyorsan telik, neki pedig meg kell keresnie az elveszett égitestet napnyugtáig… És ez csak a kalandok kezdete.

      Író: Gimesi Dóra
      tervező: Mátravölgyi Ákos
      zeneszerző: Ágoston Béla
      Rendező: Kuthy Ágnes

      Játsszák: Ivanics Tamás, Lendváczky Zoltán, Szörényi Júlia


      ×